Ікони, які замироточили на Рівненщині, зцілюють навіть тяжких хворих

Опубліковано:
4 Травня, 2017

Одночасно замироточили ікони Спасителя і Богородиці, Ігумен Арсеній, який служить намісником у Хрестовоздвиженському монастирі (село Панталія на Рівненщині) зауважив, що тут плачуть ікони. Тут одночасно замироточили ікони Спасителя і Богородиці, пише ukr.media.

Спершу в келії намісника, а потім у храмі. Люди вірять, що святині заплакали не просто так – то знак! 

 “Це нові ікони, – каже Василь Рудніцький, протоієрей. – Бачите краплі мира на тілі Спасителя і Богородиці? Спершу думали, що це роса чи миро випадково капнуло на ікону. Тому вирішили дослідити. Сторонніх впливів не було. А миро має приємний аромат – польових квітів. Досі нічого подібного в монастирі не було”. 

 …В обителі – людно. Віряни їдуть звідусіль, щоб вклонитися чудодійним іконам та помолитися за мир та спокій у країні. “Через такі випадки мироточення Господь показує, що не залишає нас у важкі часи, – провадить далі співрозмовник. – Каже, що йдемо правильним шляхом… А нас — духовенство і вірних такі випадки надихають вірно служити Отцю”. 

Віряни один за одним прикладаються до святинь. Вірять, що через молитву на них зійде Боже благословення, що зціляться душею і тілом. Випадки чудодійних зцілень і справді вражають. Так, у храмі біля мироточивої ікони Богородиці Одигітрії довго молилася жінка. Вона хворіла на рак і, як переповідають люди, сталося диво: жінка одужала. Були й інші випадки оздоровлень. “Кожне зцілення відбувається по вірі людини, – каже протоієрей.

– Якщо ж віри немає, то ми не можемо прийти до ікони і чекати, що станеться диво. До речі, з історії Православної Церкви знаємо близько тисячі образів, що прославилися чудотворністю.

Більшість із них – ікони Божої Матері, Небесної Заступниці людського роду”. Святі отці кажуть: ікони мироточать у переломні епохи і загалом – це добрий знак.

Утім відомі й інші випадки у світовій історії. Скажімо, масово плакали образи перед Жовтневою революцією у 1917 році… Щоправда, тоді ікони кровоточили. А нинішні знаки згори закликають до молитов і каяття. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: