Природолюби з Ангелівки їдуть в Запоріжжя (Фото)

02.05.2017 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Сергій  Євгенович П’ясківський, вчитель біології, спеціаліст І категорії Ангелівської ЗОШ І- ІІІ ступенів Тернопільського району. Передостанній у районі новий освітянський заклад був відкритий далекого Першовересня 1987 року за часів доброго і розумного господарювання голови Тернопільського райвиконкому, на жаль нині покійного Бориса Косенка. Очільники за доби української незалежності місцевого самоврядування, а серед них майже 16 років керманичем депутатського корпусу був заслужений економіст України Василь Дідух, родом із сусідньої Романівни, швидше протер не одні дорогі штани, змінив не одну політичну силу - починаючи від комуністичної, «Нашої України» аж до ВО «Свобода», спромігся лише набрати земельки, правда на родину в елітних селах приміського району. Жителям  сусіднього села Ангелівки й громаді запам’ятався тим, що закрив дитячий садок .вольовим рішенням переніс його у рідну Романівку.

 В Ангелівській школі працюють вчителі - новатори  та ентузіасти серед них  Сергій Євгенович разом з колегою  по фаху Наталією Орестівною Романяк декілька літ організували   гурток «Захист Вітчизни» для учнів 8-9 класів. Нині на практичні й теоретичні заняття його постійно приходить  майже 30 старшокласників. Як кажуть теорія є теорією, а практичні завдання цікавіші й корисніші. Юні природолюби разом з своїми наставниками посадили до триста саджанців дерев порід дуба, черешні, берези, осики, груші. Гуртківці здійснили захоплюючу екскурсію в  унікальний заповідник «Софія» в Умані, побували декілька разів у лісгоспах, та на полонинах Карпат. Буквально вчора повернулися після відвідин долини тюльпанів та крокусів на Буковині.

- Ми стали переможцями обласного конкурсу екологів та гуртківської  роботи цього напрямку серед обласних  навчальних закладів усіх рівнів, - каже  його староста Тарас Жуковський і заступник Оксана Новіцька. - Тепер готуємося до всеукраїнського конкурсу, який у травні пройде у Запоріжжі. Любити природу, рідне село це наш обов’язок, світла пам'ять перед нашими предками і щедрий спадок нащадкам. Недавно майстер-клас провели на розсаднику нашого земляка відомого в області садівника Олега Яциковського. Навчилися як обрізати дерева, формувати їх крону, обробляти саджанці проти шкідників, і взагалі як розпочати власну справу у садівництві.»

Юні захисники природи мають багато амбітних планів, практичних проектів, задумів. Хай збувається омріяне.

 Фото: Ярослав Бачинський

 

 Фото: Ярослав Бачинський

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі