Зразковому дитячому ансамблю класичного танцю ТОЕКШМ «Перлина» 20 років

Опубліковано:
30 Квітня, 2017

У Тернополі мистецька подія. У суботу 29 травня на сцені обласної філармонії відбулась прем’єра. Учні Тернопільської обласної комунальної експериментальної школи мистецтв презентували публіці свій новий балет “Чиполіно” за відомою казкою Дж. Родарі та на музику Арама Хачатуряна. Юні танцюристи танцють протягом усього навчання у цій мистецькій школі. Балет створили під кервіництвом досвідченого педагога, хореографа, балетмейстера Світлани Володимировни Рудак. Незмінна завідував хореографічного відділу Світлана створила ще на початку роботи школи свою першу “Перлинку”, а згодом і ансамбль класичного танцю “Перлина”. Ансамблю у 2003 році було присвоєно звання ,,зразковий дитячий колектив”. 

У доробку зразкового дитячого ансамблю класичного танцю ,,Перлина” більше ста хореографічних композицій, два балети –  ,,Лускунчик” і ,,Снігова королева”. Колектив є постійним учасником і переможцем різноманітних конкурсів та фестивалів, зокрема: обласний конкурс ,,Надія” (м. Теребовля), ,,Тернопільська танцювальна весна” (м. Тернопіль, Гран-прі); всеукраїнські конкурси ,,Галицькі фрески” (м. Тернопіль), ,,Джерело талантів” (м. Донецьк); міжнародні конкурси ,,Дніпроданс” (м. Дніпро), ,,Морська мушля” (Болгарія), ,,Фуете Артеку” (Крим), ,,Містерія танцю” (м. Київ), ,,Галицька Терпсихора” (м. Львів); фестивалі ,,Червона калина” (м. Тернопіль), ,,Золоте коло” (м. Хмельницький).

 Багато випускників вихованців хореографічного відділу продовжують навчання у вищих навчальних закладах України: Київській муніципальній українській академії танцю ім. С. Лифаря; Рівненському державному гуманітарному університеті; Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв (м. Київ); Львівському державному училищі культури і мистецтв; Теребовлянському вищому училищі культури та ін.

Ше під час навчання у школі мистецтв паралельно з загальноосвітними предметами протягом семи років ці талановиті діти вивчають танці: класичний, народно-сценічний, український народний, історико-побутовий, фольклорний, сучасно-бальний, вивчають також композицію танцю, історію хореографії, історію українського танцю, історію костюму.

Балети “Перлини” це завжди калейдоскоп чудових  хореографічних   картин,   яскраві костюми виконавців та натхненна гра юних танцівників. І заслужені   бурхливі оплески та визнання глядачів.

Дитячий ансамбль класичного танцю ,,Перлина” – беззмінний учасник щорічних звітних концертів школи мистецтв.

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: