У Мадриді тернополянці вручила орден Національна рада жінок України (Фото)

Опубліковано:
30 Квітня, 2017

В Іспанії у Мадриді вже п’ятий рік поспіль українці організовують Міжнародний фестиваль “Тарасове колосся”. У фестивалі беруть участь українці, які живуть у Європі та з України. На фестиваль своїх вихованців дівчаток-школярок та трьох дорослих співачок художнього колективу “Гармонія” з міста Валенсія привезла їх музичний виховник Наталя Кліменко. V міжнародний фестиваль “Тарасове колосся”,проходив у місті Алкалі де Енарес під Мадридом. Художній колектив “Гармонія” виборов призове 3 місце. Приємно, що їх керівник тернополянка пані Наталя нещодавно від Національної ради жінок України отримала орден “За вагомий особистий внесок у розвиток співпраці України із закордонним українством, за єднання українських сил у світі”. Наталя Кліменко в Іспанію приїхала допомагати виховувати онука, але знайшла собі заняття по фаху – викладає музику та вокал дітям з української школи міста Валенсія. Також під її керівництвом займаються дорослі колективи. 

Наталя Кліменко: “Я волонтер. Вчуся на курсах іспанської. Співаю у Валенсінському хорі, концертую з ними. Нещодавно дала сольний фортепіанний концерт. У програмі були улюблені Моцарт, Бах, Бетховен, Шопен. Працюю сумлінно з дітками і з радістю вчу дітей в українській школі нашим пісням і музиці. Маю дорослий вокальний колектив. Таким чином, всі разом беремо участь у концертах міста. І вже дали самостійно два концерти. Особисто я взяла участь у Міжнародному вокальному конкурсі імені Квітки Цісак, співала романс на слова Ліни Костенко і ще авторську пісню. І отримала Диплом першої ступені! Національна рада жінок України присудила мені орден. Це була для мене справжня несподіванка. Мені неймовірно приємно, але, в одночас, відчуваю себе більш відповідально. Як мені в Іспанії? Часу бракує. Сплю мало. Рухаюся багато. Щаслива і вдячна всім, з ким працювала в Україні. Це великій досвід. Буду рада побачити своїх друзів тут у сонячній Іспанії. Валенсія справжнє диво.”  

Наталя Кліменко вивчала теорію музики у Запорізькому музичному училищі, працювала у Тернопільській обласній філармонії, викладала вокал тернопільським дітям у профспілковій школі мистецтв. Має двох дорослих донечок.

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: