Громадські активісти виявили браконьєрів, які масово виловлювали рибу з Івачівського ставу

Опубліковано:
29 Квітня, 2017

Активісти ГО Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля” виявили браконьєрів, які масово виловлювали рибу з Івачівського ставу.

Двох порушників затримали 26 квітня під час незаконної риболовлі у період нересту. Браконьєри сітками ловили рибу на іванівському водосховищі неподалік села Глядки Зборівського району. Як розповідає голова ГО «Скеля» Андрій Об’єщик, разом з колегами вони кілька днів  стежили за водоймою і за допомогою приладів нічного бачення побачили, як двоє зловмисників кожної ночі на човні запливають у зарості й займаються там браконьєрством.

Спіймали чоловіків, коли вони витягнули сітки повні риби, це були жителі села Глядки 1955 та 1947 років народження. На місце злочину приїхала поліція, повідомили і рибіспекцію та екологічну службу. Браконьєри завдали збитків приблизно на суму 20 тисяч гривень, оскільки рибалили у час нересту і забороненим способом. Точну суму збитків встановлює експертиза.

Цей факт представники екологічної інспекції Тернопільської області зафіксували та склали протокол про адміністративне правопорушення.

Про це активісти ГО Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля”повідомили на сторінці у Facebook:

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: