Бережанські лісопереробники готові працювати чесно та по-новому

Опубліковано:
29 Квітня, 2017

ернопільщина є однією з семи пілотних областей, в якій планують проводити аукціонні торги на базі електронного майданчика. Таким шляхом підприємства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства планують убезпечити себе від безпідставних систематичних звинувачень із боку покупців у тому, що деревина на біржі реалізовується непрозоро.

Головним же завданням, яке покладено на Аграрну біржу, на базі електронного майданчика якої, власне, і проводитимуть аукціонні торги, – це боротьба з кулуарними домовленостями покупців та перекупниками, з вини яких ціни на лісоресурси за результатами торгів формуються хаотично.

25 квітня в Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулися навчання для представників підприємств, які будуть задіяні в електронній торговій системі. Навчання проводив представник Аграрної біржі.

Як поділився враженнями після його проведення головний лісничий державного підприємства «Бережанське лісомисливське господарство» Микола Ковальчук, реалізація необробленої деревини для лісогосподарських підприємств через електронні майданчики є новим, але це дасть змогу розширити коло покупців, мінімізує суб’єктивність в ціноутворенні на лісопродукцію, анулює різного роду спекуляції в розподілі лотів на деревину.

Довідка. Аграрна біржа – єдина державна товарна біржа в Україні, створена Кабінетом Міністрів України 2005 року. Відтак основним її завданням було забезпечення проведення Аграрним фондом товарних і фінансових інтервенцій із метою досягнення цінової стабільності на аграрному ринку. Проте з часом діяльність біржі вийшла далеко за межі Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України». Зокрема, на сьогодні біржа забезпечує продаж необробленої деревини, активів неплатоспроможних банків, проведення земельних торгів, а також аукціонів із відчуження іншого майна. Відтак буде здійснюватись реалізація лісопродукції.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: