Тернопільщина – у п’ятірці лідерів з оформлення «теплих кредитів»

27.04.2017 10:43   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Новини Тернопілля

Тернопільська область – у п’ятірці лідерів з оформлення «теплих кредитів».

Водночас голова обласної адміністрації Степан Барна має намір звернутися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо виділення додаткового фінансування на реалізацію даної програми. Про це стало відомо під час засідання колегії Тернопільської ОДА.

За інформацією Управління житлово-комунального господарства ОДА, у 2017 році в області було видано більше півтори тисячі «теплих кредитів» на суму понад 33 млн. грн. Сумарно за три роки дії програми було оформлено 8 834 кредити на суму 154 млн. грн. Згідно з цими показниками у рейтинговій оцінці за 2016 рік Тернопільщина посідає 4 місце.

«Я вітаю ці кроки, які ми зробили в питаннях видачі «теплих кредитів». Враховуючи останні показники, маємо позитивну динаміку. На жаль, гроші, виділені на цю програму, вже закінчуються, але я буду звертатися до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо можливості виділення додаткових коштів. У реалізації цієї програми маємо бути лідерами», – наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Читайте також

Парк Шевченка після реконструкції буде мати більше зелених зон

Водночас він також зазначив, що в області продовжується активна робота щодо призначення субсидій.

«На Тернопільщині більше половини домогосподарств оформили субсидії. Проте потрібно розуміти, що це не вирішення проблеми, а лише її відтермінування, – зауважив Степан Барна. – Найбільше родин оформили субсидії у Тернополі, а також у Тернопільському, Теребовлянському, Збаразькому, Бучацькому та Підволочиському районах. Менше домогосподарств скористалися субсидіями у Підгаєцькому та Кременецькому районах. Важливо те, що ми даємо додаткові можливості людям. Утім, наступним етапом у цьому процесі має бути монетизація субсидій, що, очікуємо, дасть нам конкретний результат. Кожна родина сама має ефективно розпоряджатися грошима, які отримує. Відповідно зекономлені кошти можна буде вкласти в покращення житлових умов, в утеплення та енегроефективні заходи, на які в умовах сьогодення також робимо великий акцент. Одним із таких інструментів якраз і є «теплі кредити».

Нагадаємо, Урядова програма «Теплі кредити» була розроблена з метою зменшення споживання енергоносіїв. Донедавна «теплі кредити» можна було оформити в «Державному ощадному банку України» та «Укргазбанку». Тепер таку послугу надає ще й «ПриватБанк».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі