Чи задоволені тернополяни програмою «Доступні ліки»?

26.04.2017 15:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

З початку квітня 2017 року тернополяни користуються програмою «Доступні ліки», згідно з якою медпрепарати від серцево-судинних захворювань, астми та діабету II-го типу, хворим у аптеках мають відпускати безкоштовно або з частковою доплатою. Чимало людей уже спробували, наскільки ефективно діє ця програма, так, хтось її оцінює позитивно, а хтось каже, що незадоволений:

«Я маю проблеми із тиском і мені часто доводиться купувати медикаменти, лікар мені виписав препарат, і я пішла до аптеки, щоб отримати його безкоштовно за програмою «Доступні ліки». Проте, я обходила кілька тернопільських аптек і всюди мені сказали, що наразі цих ліків немає. Треба чекати. Є інший препарат, за який я доплатила, але це не той, який мені дійсно допомагає. Тому, вважаю, що програма працює не дуже добре, адже хворий не може безкоштовно отримати те,  чого потребує, як обіцяли», - каже пані Олена.

«А я не розумію чому маю доплачувати за ліки, які раніше мені відпускали в аптеці за безцінь. Я доплачую зараз за них трохи більше 30 гривень, але ж раніше взагалі не платила. Мені такі нововведення не подобаються», - зауважує пані Лідія.

Читайте також

Програму «Доступні ліки» не слід плутати з безкоштовним відпуском лікарських засобів
Програма «Доступні ліки» повинна максимально торкнутися жителів сіл – Степан Барна

«У мене астма. Я отримав в аптеці усе, що мені записав у рецепті лікар, я радий, що є така програма, яка мені значно здешевлює лікування і я можу гроші витратити не на медикаменти, а на щось інше», - ділиться пан Ярослав.

«Мені також продали усе, за чим я прийшов. В мене діабет і медикаменти потрібні практично щодня. Я пенсіонер і мені не вистачає коштів, щоб і платити за лікування, і щоб на прожиття залишалося. Не знаю, на що б я жив, якби усі заощадження витрачав на ліки. Побільше б таких програм», - зазначає пан Василь.

«Я не можу дати однозначної оцінки програмі «Доступні ліки», одні медикаменти я дійсно отримала безкоштовно, а інших немає в аптеках, тому хотілося б, щоб ліків, які внесені до цієї програми, закупили вдосталь і щоб їх вистачало усім хворим», - розповідає пані Віра.

Представники управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації запевняють, що програма «Доступні ліки» лише почала працювати, тому поки що функціонує недосконало, потрібно більше часу, щоб вона успішно діяла, та сподіваються, що це буде найближчим часом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі