Випускниця Кременецького медичного училища,корінна стегниківчанка з Тернопільського району Марія Королюк стоїть на варті життя і здоров’я односельчан уже тридцяту весну. Чоловік пані Марії Борис Васильович, водій ТОВ «Стегниківське». Обоє народилися у Стегниківцях у простих робітних селянських сім’ях,закінчили місцеву школу. Тут як кажуть, у народі й пригодилися на малій батьківщині. Марія Степанівна ще з дитинства мріяла лікувати і допомагати землякам, тому  за першої нагоди подала документи про вступ до найближчого навчального закладу в Кременецьке медичне училище.

Перше і єдине місце роботи фельдшерсько- акушерський пункт с. Стегниківці. Теорія теорією, а практику довелося пізнавати щодня й щогодини під час викликів до хворих, профілактичних оглядів місцевого населення, вагітних жінок, породіль,новонароджених і тих, хто перебуває на диспансерному обліку. Марія Степанівна разом з акушеркою ФАПу, випускницею Чортківського медичного училища Марією Штанкевич надають першу невідкладну  допомогу 615 особам. На обліку є десять хлопчиків і дівчаток. Яким більше року. дошкільного віку – 48 стегниківчан, а тих .хто навчається в школі більше 50.

Щирі друзі сільських вартових здоровя- колектив ТОВ « Стегниківське», завжди готовий допомогти матеріально і морально.

Серед ветеранів – лікарів у Стегниківцях- молодша медична сестра, ветеран праці, багатодітна мати Ольга Василівна Барабаш.

Марія Королюк практично немає вільного часу. адже тримає ще й домашню господарку. У святкові дні до батьківської оселі Королюків з Вінницької області приїжджає син Тарас з дружиною Ганною і дітьми Надійкою та Ільком. Тарас любить милуватися краєвидами рідних Стегниковець. З чоловіком Павлом у Марії Штанкевич два сини – Павло та Михайло.

Я запитав у сільських медпрацівників про вподобання. Кажуть , що люблять поезію Тараса Шевченка. Лесі Українки,Василя Симоненка, Володимира Вихруща. Марія Королюк розповіла , що її особливо імпонує поезія Ліни Костенко. Із записника вона процитувала улюблені слова, авторства Ліни Костенко: 2 Нам треба жити кожним днем, не ждать омріяної дати. Горіть сьогоднішнім вогнем, бо потім може й не настати» І це  повсякчас успішно вдається простим і скромним сільським  медикам-двом Маріям із Стегниковець Тернопільського району.

На фото автора: завідуюча ФАПом с. Стегниківці Марія Королюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: