На Тернопіль насувається ніч хни – явище спостерігаємо 26 квітня

Опубліковано:
24 Квітня, 2017

Kına Gecesi або Ніч хни – дивний таємничий ритуал турецької весільної церемонії. Такий обряд проводиться перед весіллям у Туреччині. Він нагадує дівич-вечір, що проходить у східному стилі, але у нього є багато цікавих сторін.

Ніч хни проводиться за один або два дні до весілля. Всі подруги та родички нареченої вбираються в красиві сукні – колір сукні нареченої зазвичай червоний. Гостей зустрічають східними ласощами, фрктами. Світло від свічок освітлює дівчат та жінок, що сидять на шовкових подушках, співають мелодійнй пісні. Для своєї майбутньої невістки свекруха на найкрасивішій срібній таці приносить заздалегідь підготовлену хну. А далі буде творитися те, що має запалити любов у серцях майбутньої подружньої пари.

Читайте також

За 10 кілометрів від Заліщиків забуяла барвами Долина тюльпанів

Таку церемонію готові презентувати тернополянкам.

Достатньо 26 квітня о 18:00 бути там, куди запрошують організатори. Відшукайте подію “Ніч хни” у соціальних мережах і ви поринете у східну казку і можливо відчуєте себе Роксоланою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: