Щоб на парапланах літати, треба гору Соколину прибрати

Опубліковано:
22 Квітня, 2017

Більшість уже чула про такий цікавий факт, як відродження льотної історії на Кременеччині. А розпочалася вона ще в далекому 1933 році зі створення школи шибовців (планеристів). На жаль, за часів колишнього СРСР, згадана традиція була забута. Аж доти, допоки 2014 року група ентузіастів не почала відродження 80-літньої призабутої традиції. За допомоги Національного природного парку «Кременецькі гори» було проведене часткове розчищення схилу, що дало змогу здійснювати польоти парапланеристів набагато безпечніше. Минулого року, під егідою Федерації парапланеризму України, на Соколиній горі, що неподалік села Куликів, на півдорозі між Кременцем і Почаєвом, відбулися змагання на точність приземлення.

Зроблено вже багато, але попереду – ще більші й складніші виклики. Громадська організація «Парадром Соколина гора», разом із Національним природним парком Кременецькі гори», та за підтримки Федерації парапланеризму України в другій половині травня планують провести велелюдну толоку на Соколиній горі. Найголовніші завдання цього благородного, волонтерського заходу – зробити наш парадром більш безпечним для пілотів, популяризувати серед місцевих мешканців і туристів згаданий чудовий вид спорту та відпочинку, сприяти поліпшенню екологічної ситуації, популяризувати Кременеччину як туристичну перлину України, сприяти розвиткові громадянського суспільства.

Читайте також

За участі кременчан видано новий науковий збірник про ідеолога Українського Православ’я

Толоку, зважаючи на значний обсяг робіт, будуть проводити протягом двох днів (у суботу та неділю), попередні дати – 20-21 травня (вони можуть бути змінені, з огляду на можливі примхи погоди). Чим більше нас буде, тим більше роботи вдасться виконати. Із собою потрібно мати: хороший настрій, робочий одяг, відповідне взуття. Також категорично дозволено брати термоси з чаєм та кавою й канапки.

Координатори толоки: Анатолій Лукащук (067)-291-88-23; Андрій Равчук (067)-538-19-13.

 Фото з мережі Інтернет

 

 Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: