«Оріон» – 35 років: від трудових успіхів до продажу підприємства

21.04.2017 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

У далекому квітні 1982 році у Тернополі запрацювало останнє і молоде підприємство військово-оборонного комплексу країни ВО « Оріон». Тернопільський радіозавод «Оріон» має конкретну спеціалізацію - забезпечення радіозв’язком армії, силових структур, Дежприкордонної служби тощо. В 90- х роках було відкрито конструкторське бюро. Якщо на  період 2006 року на « оборонці» працювало 1300 осіб інженерно-технічного, обслуговуючого і трудового персоналу, то сьогодні  у двічі менше. Причина- відсутність замовлень від Міноборони України, СБУ, Державної прикордонної служби та інших  структур. Найбільше замовлення від ЗС України виробництво майже 4,5 тисяч танкошлемів  серії ТШ-1 у 2014 році. У свій час колектив очолювали директори Підручний, Данилов. Але за роки незалежності України  уже 27- й рік головою правління ПАТ» Тернопільський радіозавод « Оріон» Ярослав Карпик. Заслужений машинобудівник України, кандидат економічних наук, академік Академії економічних наук України,  депутат декількох попередніх скликань Тернопільської обласної ради, громадсько- політичних діяч.

Ярославу Карпику вдалося не лише зберегти матеріальної технічну, виробничу базу, основний кадровий потенціал, фінансові ресурси. але вийти  на міжнародні ринки збуту систем радіозв’язку і комунікацій. Серед них замовники з Індії, Пакистану. Єгипту, В’єтнаму, Азербайджану, Узбекистану, Болгарії та Куби. І як не прикро найменше від українських військових та спецслужб.

Читайте також

Керівник «Оріону» Ярослав Карпик відкрив музей села у рідній Кобзарівці

Але  наше підприємство живе, робітники, інженери та конструктори мають гідну зарплату, навіть чотирнадцяту зарплату виплачуємо за трудовий стаж,- каже напередодні 35- річчя ПАТ « Оріон» голова наглядової ради Ярослав Карпик. Відкрили клуб сімейного дозвілля на 150 місць, зберегли заводську базу відпочинку на узбережжі Чорного моря на Херсонщині, люди проходять систематичний медогляд, консультації в лікарів, працює заводська їдальня, створено усі побутові зручності

«Наш завод, наша біографія – це й молодість, зрілість і літа» – в унісон твердять ветерани праці та підприємства тракторист-бульдозерист Петро Дорчак, водій Ігор Мартинів.

Уже не перший рік акції ПАТ «Оріон» Держфонд майна виставляє на продаж, але чи то покупців немає, чи  не цікавить сам профіль виробництва

Завод працює і живе із святом вас працьовиті оріонівці.

null
Керівник «Оріону» Ярослав Карпик відкрив музей села у рідній Кобзарівці

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі