Понад 600 бджолосімей  утримуватимуть в ПП «Агрон», – заявив виконавчий директор приватного  підприємства, депутат Тернопільської обласної ради, відомий фермер на Тернопільщині Юрій Березовський. – На території центрального офісу в Товстолузі ми доглядаємо сто двадцять вуликів, і переважно тут рояться божі комахи місцевої селекції. А в с. Малий Ходачків, де орендуємо землі, понад 160 будиночків для бджіл виробництва Туреччини і Польші, де вільно розкошує на сотах  німецький медонос породи «бакфаст» – найпродуктивнішої та наймиролюбивішої у світі. Від кожної такої сімї за сезон можна накачати до 10 кілограм цілющої продукції.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: турецькі вулики, німецькі бджоломатки

– Маємо два пасічники-професіонали: Анатолій Оріховський та Олександр Куш. Незабаром відкриємо третю пасіку на 200 і більше сімей, – підсумував нашу розмову відомий аграрник Юрій Березовський.

Отже, з часом у ПП «Агрон» буде діяти фабрика промислового виробництва меду – перша на Тернопільщині.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: