Пригадуєте, як якогось року багатьох людей обурило звернення львівських чиновників до місцевих священнослужителів із проханням зменшити кількість богослужінь на період епідемії грипу. А тим часом, навіть п’ятикласники знають про те, що в давні часи, коли лютували різного роду моровиці: чума, тиф тощо – люди бігли рятуватись, насамперед, до храмів, щоб у ревних молитвах випрошувати здоров’я для себе, для родин, для цілого краю. Дуже добре з цього приводу сказав отець Володимир Хома (Великі Гаї) під час традиційної недільної проповіді: велике скупчення людей є завжди на різних підприємствах, на промислових об’єктах. Якщо бути об’єктивними, то виходить, що треба в першу чергу радити людям не йти на роботу…

Перекручений крилатий вираз із латині «у здоровому тілі – здоровий дух» (правильно – коли здоровий дух, тоді здорове тіло) актуальний у всі часи. Бо епоха Водолія, яка постукала нам у двері ще в 2003 році, це епоха енергії Святого Духа. До народження Ісуса Христа (Старий Заповіт) – це була епоха Отця, з народженням Ісуса Христа настала епоха Сина (Новий Заповіт), в астрології – епоха Риби. Кожна нова епоха настає через кожних дві тисячі років. Людина створена «за образом і подобою». Що це мається на увазі? П’ять елементів побудови Всесвіту присутні в кожному з нас: земля, вода (до речі, найбільше, понад 80 відсотків), вогонь, ефір, повітря. І ці п’ять елементів є в кожному храмі. Згадайте свічки (вогонь), свячена вода (вода), ладан (одночасно земля, ефір та повітря), також ефір – це коли співають на хорах і звучать церковні дзвони. А причастя (за вченням церкви це «тіло і кров Господні») – поєднують у собі одночасно всі п’ять елементів Всесвіту: вода (в основі виноградний сік), земля (лоза росте і бере силу із землі), вогонь (сонце, яке живить гроно), повітря, ефір-звук (священик читає молитву над Чашею Грааля, де й знаходиться Святе Причастя). Перебуваючи у храмі, людина має шанс (добровільно!) отримати зцілення як для Душі, так і для тіла. Одночасно. Тим більше, що саме тут відбувається зустріч з Богом в особливий спосіб.

Криза, яка передувала вищезгаданій епідемії, насправді, це криза наших Душ, це духовна криза, яка охопила, на жаль, не лише нашу країну. Це Іспит Совісті. Так само як і епідемія. Бо відразу стало видно хто є хто вже по тому, скільки людей приходило до храмів у першу недільну Службу після тих гучних львівських заяв.  Мало того, дехто в міських храмах був у марлевих  масках…  Коментарі як то кажуть, зайві.

Між тим, про те, що дзвонова терапія є  зцілювальною, розповідають всі вчені світу, зокрема академік Шипунов: «Звичайний дзвін випромінює величезну кількість резонансної ультразвукової радіації, що духовно і фізично очищує простір. Звуки дзвонів руйнують хвороботворне середовище, де розвиваються віруси. Гинуть не лише віруси грипу, а й жовтяниці та інших хвороб. Квантова механіка досліджує частку як фізичну структуру і водночас як хвилю чи енергію. За межами елементарних часток: (нейтронів, позитронів тощо) – матеріального світу вже не існує, лишається тільки їхній хвилевий складник. Виходить, Всесвіт складається з певної субстанції, яку не можна назвати матеріальною. Це духовна субстанція хвилевої природи. Саме вона і будує весь фізичний світ». Попереду світле Христове Воскресіння. Тисячі дзвонів пробудяться від дотиків людських рук, щоб своїм срібним звучанням оновити й «омити» не лише наші Душі, а й нашу багатостраждальну землю, Україну.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: