За сприяння фонду Ігоря Гуди тисячі потребуючих нашої області отримають паски до Великодня (Фото)

Опубліковано:
12 Квітня, 2017

Паски, які випікали для потребуючих у Петриківському обласному геріатричному пансіонаті біля Тернополя, відправляються до людей, що опинились в складних життєвих обставинах.

Нагадаємо, з ініціативи підприємця та мецената, фундатора благодійного фонду «Твори добро» Ігоря Гуди та за підтримки Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ відбувається акція «Великодня паска потребуючим». З благословення Архиєпископа і Митрополита Василя Семенюка, тисячі святкових пасок відправляться до тих, кому в святкові дні потрібна турбота та увага.

 

Майже три тисячі пасок допомагали пекти й пакувати підопічні Петриківського пансіонату. Готували гостинці з величезною відповідальністю. Ідея влаштувати акцію належить Ігорю Гуді. Коли благодійник попередні рази відвідував будинки пристарілих нашоїобласті, помітив, що люди, які на старості літ вимушені жити в пансіонаті, дуже хочуть бути корисними.

Під час завантажування пасок у Петриківському обласному гереатричному пансіонаті

Водночас, в області чимало потребуючих, яким потрібна краплина уваги у Великодній час. Відтак меценат запропонував організувати випікання пасок, адже на території пансіонату розташована пекарня. Підопічні пансіонату радо вітали таку ініціативу і дружньо стали до роботи. Робота кипіла не один день, господині допомагали випікати, оздоблювати та фасувати тисячі духмяних пасок, які незабаром отримають потребуючі Тернопільщини.

До розвезення пасок з власним транспортом долучився також Ігор Гуда.

Судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отець Роман Дутчак зазначає, що Архієпархія вже не вперше співпрацює з благодійним фондом Ігоря Гуди «Твори добро». Нагадаємо, наприкінці лютого в Тернопіль з Ватикану за підтримки Ігоря Гуди та його дружини Наталії прибула велика християнська святиня — Нерукотворний Образ Христа. Зараз благодійник знову надав підтримку: закупив продукти для випікання пасок, а також все необхідне для оздоблення і пакування.

Паски приїхали в Козівський районний геріатричний центр в селі Денисів

До акції «Великодня паска потребуючим» долучились також християнські організації — волонтерська спільнота при Архикатедральному соборі — “Іскра любові”, яка допомагає старшим людям та інтернатам. Залучене братство і сестринство Архикатедри, які розвозять по гереатричних будинках великодні гостинці, а також — «Братство милосердя» тернопільської вищої семінарії імені Патріарха Йосипа Сліпого. Брати та сестри кладуть потребуючим кошички також яйце, сир, шукають благодійників, аби додати й ковбасні вироби.

— Найголовніше, що паски адресно доставлять від четверга до суботи. Ця акція правильна і добра, бо в нинішній день кожен старається, щоб пасочку маленьку вдома мати. Паска – прообраз життя і благодаті, Христос подає світло через добрі справи, — говорить отець.

Отець Роман Дутчак додає, що загалом розвезуть більше двох тисяч пасок, завдяки благодійному фонду «Твори добро» та Ігорю Гуді. Отець зазначає, що акція важлива і має духовне значення, адже пшениця, яка зростає, дає нам хліб і в такий спосіб продовжує жити для чогось більшого. Тому хліб символізує життя.

Будинок для дітей з вадами розвитку Дім світла Христового при бф “Брати милосердя” у селі Рай Бережанської міської ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: