Свою нову книгу тернопільська письменниця присвятила пам’яті брата, який воював на Донбасі

Опубліковано:
11 Квітня, 2017

«Журавлиною піснею» назвала свою нову книгу письменниця і журналістка Марія Баліцька. Назва глибоко символічна, бо присвячена світлій пам’яті брата-бійця АТО Володимира Шаваровського. У епіграфі до власної передмови Марія написала: «Земне життя людей – то шлях випробувань, і кожен з нас іде лиш на свою Голготу й несе в душі букет із власних справ…».

Авторка через слово сестри звертається до наймолодшого брата і відкриває книжку-пам’ять щирою посвятою: «Чую, брате, пісню твою Журавлину – Молитву Світлої Душі – і поспішаю увічнити спогад…». У книзі спомин про дитинство брата, про рідну хату, село, родину. Щемно виписане вшанування роду, повага до традицій і звичаїв рідного народу, любов до України, гармонійне єднання Людини і Природи. Особливі сторінки книжки – цикл присвят «Небесній Сотні» і Лицарям Української Землі. Видання розмаїте за жанровою структурою: есе, поезії, пісні, філософські роздуми, гуморески.

Читайте також

Для Євгена Удіна все почалось із казок про Чугайстра, які збирав батько Володі Івасюка (Фото)

До слова. Марія Баліцька лауреатка, дипломантка і переможниця численних літературних та пісенних конкурсів. Пісні на її слова звучать у вітчизняних та зарубіжних радіоефірах, по телебаченню, на концертах, конкурсах, фестивалях. Чимало творів письменниці увійшли до шкільної програми. Поетичні збірки, віршована проза, п’єси, романи, колисанки – це не повний перелік того, що написала письменниця.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: