Київ у захопленні від туристичних «родзинок» Тернопілля (Фото)

08.04.2017 23:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

Тернопільщина яскраво і креативно презентувала свій туристичний потенціал у столиці України, - пише Терен.

У Києві відбулася ХХІІІ Міжнародна туристична виставка UITT: «УКРАЇНА – Подорожі та Туризм».

Хоча, традиційно ця виставка орієнтувалась на виїзний туризм, але питання внутрішнього туризму і його розвитку нині є чи найбільш актуальним. Це засвідчує й той факт, що наприклад, у минулому році на подібній весняній виставці було показано 11 українських регіонів і міст, на осінній виставці – 18, а вже на цьогорічній експозиції туристична Україна була представлена 30 регіонами і містами.

Уперше у головній туристичній події року на спільному стенді «Тернопілля. Нові емоції» разом із відділом туризму облдержадміністрації взяла участь і громадська організація «Туристична Асоціація Тернопілля».

– Для просування на ринку туристичних продуктів та туристично-привабливих заходів, що проводяться в області, ми використали досить широкий спектр виставкової друкованої продукції, банери. Також було оновлено за сучасними вимогами виставкове обладнання, – розповіла кореспонденту «ТЕРЕНУ» голова Асоціації  Наталія Волощук. – Безпосередньо у виставковому павільйоні ми облаштували оригінальний етнопростір «Спадок», – як новинку туристичного сезону 2017 року. Власне, у Києві ми в мініатюрі показали часточку того, що має нині Тернопіль завдяки власникам етногалереї  «Спадок», відомим у краї меценатам та підприємцям – Тарасу та Ірині Демкурам. Йдеться і про давні етнічні українські строї, і старовинні жіночі прикраси, а ще – про колекційні рушники, домашні ікони, глиняні вироби, та, безумовно, знамениті борщівські чорновишиті бавняні рукавні сорочки із домотканного конопляного полотна, які ми привезли до столиці. І все це на тлі мелодій та співів галицьких музик, біля яких надовго затримувалися відвідувачі виставки.Це треба було бачити, скільки до нас підходило небайдужих людей і кожен з них дивувався виставленим автентичним етнографічним експонатам з Тернопільщини. Ми пояснювали, що етногалерея «Спадок» – це духовна спадщина усієї України, мозаїка пам’яток чи не зі всіх її частин. Вона захоплює справжнім розмаїттям і дивовижною єдністю своїх елементів, від трипільських символів до сучасних орнаментів, переконуючи в тісному зв’язку і нероздільності українських територій. Там, у Києві, ми разом із моєю колегою Тетяною Фариною, іншими членами тернопільської делегації ще раз переконалися у тому, що етногалерея «Спадок» дає змогу відчути себе частиною чогось могутнього і життєдайного, що зараз так потрібне кожному з нас, – розповіла пані Наталія.

За її словами, безпосередньо Тернопільська область представила на виставці весь туристичний потенціал, туристичні продукти бізнес- структур – членів «Туристичної Асоціації Тернопілля».

– Розумієте, й досі дуже приємно, що усі учасники виставки не просто були поруч один з одним, а працювали як єдина команда, що вболіває за промоцію свого краю. Новинкою стало і те, що в Укрінформі було презентовано туристичний бренд – «7 причин відвідати Тернопілля». А це – замки і палаци, печери, Дністровський каньйон, водоспади, Кременецькі гори, Медобори, храми та святині. Усі рекламні матеріали, які ми привезли до Києва, повністю розійшлися серед учасників та відвідувачів виставки, – продовжила Наталя Волощук. –  Ми брали участь у семінарах та конференціях, круглих столах. Отримали низку надзвичайно корисних контактів, у тому числі й з регіонами України, фахівцями, які є для нас бажаними та перспективними для просування наших пропозицій, залучення додаткових гостей. Дуже порадувало, що представники областей, до яких ми звернулись з пропозицією провести певну роботу задля  залучення до нас мешканців тих чи інших територій, щиро підтримали наші пропозиції. Домовились про безпосередній порядок співпраці, намітили деякі дуже цікаві проекти, – наголосила Наталя Волощук.

Як представник одного із координаторів організації цієї виставки та презентації в Укрінформі –  «Туристична Асоціація Тернопілля» висловлює вдячність команді відділу туризму Тернопільської обласної державної адміністрації / Назар Яворський, Ростислав Яцків /, партнерам по туристичній асоціації за активну участь в створенні та наповнені стендової промопродукції, підготовку та проведення презентаційної частини, організацію поїздки. Особлива подяка – туристичному оператору «Оксамит – КЛ» (Лідія Королюк, Тарас Королюк), ЗАТ «Санаторій «Медобори» (Василь і Оленка Мартинюк, ),ТМГО «Мистецьке об’єднання «Коза» (Сергій Ткачов), етногалереї «Спадок» із приватної колекції родини Демкур (Таня Фарина, Наталя Волощук), Андрію Аркуші та його команді за музичний супровід.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі