Українські строї з етногалереї родини Демкур «Спадок» презентуватимуть у Празі

Опубліковано:
7 Квітня, 2017

Невдовзі у Чехії всі бажаючі матимуть змогу ближче ознайомитися з культурною спадщиною України, зокрема з її різнобарв’ям українського народного одягу. Саме до цієї країни у травні цього року зі своєю експозицією автентичних строїв поїде етногалерея родини Демкур «Спадок». Зазначимо, що Товариство українців в Чехії «Берегиня» (Прага) (керівником якого є Марія Скиба (Дмитраш), диригентом Ірина Коценко (Дмитраш)) запросило представників етногалереї « Спадок» та гурт «Тріода» з Тернопільщини взяти участь у Дні вишиванки, який буде проходити  з 18- 21травня 2017 року в Празі. Метою проведення свята є популяризація української вишивки, українських традицій та України загалом. Окрім того, організатори прагнуть ще раз всьому світові нагадати про те, що День вишиванки справді є всесвітнім святом. Участь у цьому дійстві в Празі візьмуть представники різних народних меншин, дипломатичних корпусів, виконавчої влади Чехії.

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

У такий спосіб Тернопільщина першою розпочинає новий проект співпраці з українською діаспорою у Чехії.

null

 Фото з мережі Інтернет

До речі, минулого року колективом «Берегиня» було вперше у Чехії проведено День вишиванки.

Поважними гостями свята стали Леся Воронюк та Олександр Ткачук (ідейними та організатори свята вишиванки в Україні). Вони привезли зі свого боку гарний подарунок – демонстрацію фільму «Спадок нації».

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

Цього року свято відбудеться у Райсовій залі Народного дому на Виноградах, в якому товариство «Берегиня» вже представляла українській громаді вечір пам’яті Володимиру Івасюку та Назарію Яремчуку, організовувала День Матері, День вишиванки -2016.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: