На найдовшій трасі Західної України пройшли змагання

Опубліковано:
4 Квітня, 2017

Більшість цих машин розміром з долонь. Власники маленький автівок найчастіше і їх творці. Свої моделі виготовлюють під пильним керівництвом наставників. Паливо екологічне – машини в рух запускають електродвигунами, керують за допомогою дистанційного пульта. Їх траса завжди замкнена у кільце, а ось конфігурації і розміри бувають дуже різні. На змаганнях вирують емоції і швидкості тут не дитячі. Реакція має бути миттєва, а успіх залежить від того, наскількі дружна команда. Такий спорт належить до спортивно-технічних видів спорту, а обласні змагання проводяться тількі раз на рік, не дивно, що школярі під час своїх канікул поїхали саме на змагання, адже це їх захоплення, хоббі, це оцінка життєздатності досить складного механізму. І ось, у неділю були підведені підсумки обласних відкритих змаганнь з автомодельного спорту (трасові моделі) серед учнівської молоді Тернопільщини.

Чотири дні у вирі боротьби. З 30 березня по 02 квітня 2017 року на базі спортивно-технічного відділу Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді (ТОКЦНТТШУМ) змагались 28 гуртківців з Борщівського, Гусятинського, Заліщицького, Кременецького, Лановецького, Теребовлянського районів та команда Тернопільського ОКЦНТТШУМ. 

Для кожної машинки тут свій шлях. На нашій трасі на старт виходять одночасно чотири машини. Старт. Вмикається електрика і перегони розпочинаються. Найтяжче вписатися в круті повороти. Машинку, що злетіла з траси, необхідно якнайскоріше поставити на місце.

Але школярі не тількі змагались, а ще і гарно проводили час. Встигли і містом погуляти і завітали у музей ретроавтомобілів “Ретро-кортеж”. Старі автівки зовсім не виглядають старими – вони повні енергії та готові долати кілометр за кілометром. Екскурсію провела Наталя Волощук. 

А у неділю кубки, медалі та дипломи знайшли своїх героїв – за результатами змагань фінальних заїздів перемогу здобули:

І місце – команда Лановецького районного комунального будинку дитячої та юнацької творчості;

ІІ місце – команда ТОКЦНТТШУМ;

ІІІ місце – команда Теребовлянської станції юних техніків.

За словами Валерія Посвятовського завідувача спортивно-технічним відділом ТОКЦНТТШУМ: “Переможці нагороджені дипломами відповідних ступенів, а команда, що здобула І місце нагороджена Кубком ТОКЦНТТШУМ. Призери особистої першості отримали дипломи та медалі. Грамотами за підготовку переможця та призерів нагороджені також керівники команд: Павлів Василь Михайлович, Майка Богдан Теодозійович та Глухов Дмитро Олександрович. Вручення відзнак та медалей було дуже позитивним, дитячі враження від змагань не має з чим порівняти. Ми усім бажаємо не зупинятися на досягнутому, всюди і завжди прагнути до перемоги!”

Керівники команд відмітили високий рівень проведення змагань та будуть намагатися здобувати перемоги всеукраїнського рівня.

 Фото: Георгій Боровик

 

 Фото: Георгій Боровик

 

 Фото: Георгій Боровик

 

 Фото: Георгій Боровик

 

 Фото: Георгій Боровик

 

 Фото: Георгій Боровик

 

 Фото: Георгій Боровик

 

 Фото: Георгій Боровик

 

 Фото: Георгій Боровик

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: