Який він – «Білий Берег» у житті кожного з нас?

Опубліковано:
4 Квітня, 2017

Презентація вже другого числа новонародженого «Білого Берега» відбулася у приміщенні Тернопільської обласної організації НСПУ. З новим часописом ознайомив директор Зборівського історико-краєзнавчого музею «Зборівська Битва» Богдан Макогін. Чому така назва? Все дуже символічно. Саме у цій місцині, на Білому Березі, відбулася епохальна битва, яка історично стала значимою не лише для українців, а й для тодішньої Європи. Пан Богдан нагадав про перший випуск, який  був присвячений 85-річчю від Дня народження Григорія Радошівського (Барана), засновника музею, дослідника-краєзнавця, громадського діяча, колишнього політв’язня.

 Як на мене, то друкувати в «теперішніх» умовах будь-який паперовий альманах чи журнал, то треба мати неабияке терпіння і мужність. Бо вишуковувати щоразу матеріали – це одне, а кошти на його видання (в умовах реальної війни та тотального зубожіння в країні), треба таки мати сміливість і, знову ж таки, любов до маленької батьківщини – там, де живеш. Епоха меценатства давно канула в Лету. А спонсори? За ними треба ходити. Решта – мільярдери, переймаються тільки одним, якнайтугіше набити «капшуки». Їм навіть невтямки, що в кожного у житті є шанс мати Білий Берег, але у філософському значенні цього слова. Адже, все, що маємо, насправді  нам не належить. Тимчасове користування. Творець випробовує грошима і славою. Не всі мають шанс його пройти. Хтось залишається на Білому березі життя, а хтось – на протилежному, темному. Шкода, що на останньому їх таки більше.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: