Чи поїдуть «Робознавці» з Тернополя у Данію на Всеєвропейський відкритий чемпіонат?

Опубліковано:
31 Березня, 2017

 

Усього за півроку занять дважди на тиждень десять гуртківців “Робознавців” підготувались та зі своїм проектом “Збережемо зубрів разом!”прийняли участь у фестивалі «Robofirst – більше ніж роботи!», який відбувся 11-12 березня у м.Києві. За результатами увійшли в десятку кращих команд України. І… засмутились, адже кубок і участь у відкритому чемпіонаті Європи оминула команду.

 І ось новина – організатори переглянули результати змагань та прийшли до висновку – команда з Тернополя може представляти Україну на Всеєвропейському відкритому чемпіонаті FIRST LEGO League, що проходитиме 25-28 травня в місті Орхус у Данії!

Радісна новина однозначно – новачки, які вперше побачили конструктор Lego MINDSTORMS EV3 у вересні минулого року, у трійці кращих команд України! Уявіть на хвилиночку, у фестивалі змагались ще 52 команди з досвідом

Що чекатиме українські три команди юних робототехників у Європі? Зустріч з ровесниками – найсильнішими командами мінімум з сорока країн! Більш ніж 120 команд! Новий досвід, нові завдання, нові перспективи – попереду чемпіонат світового рівня. Їхати чи не їхати ось у чому запитання? Так, звичайно їхати, каже кожен, хто почує, але є одне але – участь у європейському фесті вартує 1100 євро. Фінансування за свій кошт. Наше місто допомогло з фінансами та відправило школярів у Київ (а це дорога та проживання), але чи зможе взяти на себе фінасування європейського вояжу? Другі міста вже готові відправляти свої команди. Команди зареєструвались (сама регістрація коштує по 300 євро з учасника) та пакуватимуть у травні валізи.

Якщо діти представлятимуть не тільки свої міста, а і Україну, чи не логічно було б країні брати на себе хоча б частково фінансування участі найкращих команд у чемпіонатах такого рівня? Питання розглядатимуться дуже важливі – юні європейці вирішують, як рятувати тварин? Доки країна думає, “Робознавці” прийняли рішення по усім законам робототехніки – швидко – свої фінанси готувати заздалегідь.

Ми на порозі свого успішного майбутнього. І будемо там, завдяки таким ентузіастам, як керівники гуртків станції юних техників, керівникі шкільних команд робототехниів, а знаєте чому? Вони діють, використовують свій шанс, приймають виклик Всесвіту на життя, а не на існування. Більшість з нас існує у цьому світі від зарплати до зарплати, а мріяти, це щось таке дитяче. Що нам з їхніх поїздок у Європу? Наші ж і так там на заробітках. А давайте дамо собі шанс стати європейцями вже і тут. І щоб наших дітей чекало не заробітчанство, а повноцінна високооплачувана робота, хороший бізнес і тут у нас, і там у них, тому що завдяки таким подіям ми стаємо своїми  у світі – ми є, ми розумні, ми європейці, ми частинка мозаїки сучасності.

Підприємці, люди, якщо сьогодні допомоможемо юним робототехнікам збирати кошти на поїздки на фестивалі, завтра вони будуть робити наш день кращим, вони вже цим і займаються – програмують не тільки свого робота Робіка, а і наше сьогодення на успіх. Ще трішки і діти виростуть з мріями чи без. Давайте дамо нам шанс на здійснення їхніх дитячих мрій. Воно того варте. І вчимося мріяти і діяти сьогодні, щоб бути щасливими, успішними завтра.

Фінінсову допомогу на здійснення мрій гуртка “Робознавці” можна перерахувати за реквізитами:  ЄДРПОУ 14041528 Юридична адреса: 46016, м.Тернопіль, вул.Київська, 3Б р/р – 35410001046059 в УДКСУ у м.Тернополі МФО 838012 Зазначте помітку “на благодійність” чи на “поїздку” Контактний телефон: 096-605-95-13 (Ольга Михайлівна).

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: