У Фейсбуці пишуть казку до Дня дитячої книги: Тернопіль – країна, де здійснюються мрії

Опубліковано:
30 Березня, 2017

Від 3 березня (Всесвітнього дня письменника) до  2 квітня (Міжнародного дня дитячої книги)  спільнота у мережі фейсбук писатиме казку. Це казка про наше Тернопілля, тому кожен, хто отримає естафету має виконати певні завдання. Про це розказала тернопільська письменниця, казкарка Іриска, Ірина Мацко: «Мені сподобалась ідея Леоніда Бицюри написати спільну казку або повість фантастичну про наше місто. Тому темою обрали «Омріяний край» – країна, планета чи інший вимір, де все так, як ми бажаємо, де можливо все, де здійснюються мрії. І це Тернопіль! Ми вже маємо частину казки. У нас 19 учасників на сьогодні. Розповідь ведеться від імені спостерігача, який бачить все, що відбувається будь-де, але зберігає нейтралітет, не втручається, не коментує, не виявляє емоцій. Він спостерігає за картиною, що розгортається у нього перед очима, стежить за діями героїв і розповідає про це. Герої казки вже подорожують у минуле, зазирають у майбутнє.»

До написання казки можуть долучатся і не тернополяни, але і їх герої мають виконувати якусь місію саме на Тернопільщині. 

Читайте також

Кобзарське мистецтво з різних куточків України показали в Тернополі (Відео)

Впізнати, чи запросили вас бути спільником у цій казковій інтризі нескладно – вас позначать у своєму пості. Тому справа далі залежитиме від бажання кожного продовжити чи ні попереднє речення від учасника, який передав естафету. Адже разом з співтворчісттю – одним реченням до казкової історії, потрібно додати фото письменника, творчісь якого подобається, позначати у дописі #акціяВідчуйсебеписьменником, оприлюднити у себе на сторінці увесь текст казки та передати естафету наступному учаснику. Для письменників є і свої заборони – вживання нецензурних слів та знищення героїв цієї казки.

“…І жила у тому краї дівчинка Тернавка, яка понад усе в світі мріяла розгадати таємницю підземель….” На шляху дівчинки дракони, водограї, таємні мешканці підземних лабіринтів і ще безліч пригод – побажаємо їй удачі у цій непростій подорожі!  

Свято Міжнародний день дитячої книги 2 квітня 2017 року буде мати своєрідний ювілей 50 років з дня заснування, адже відзначається щороку, за рішенням ЮНЕСКО, починаючи з 1967 року. Саме у цей день у 1805 році народився у сім’їчоботаря невеличкого датського містечка Оденсе майбутній великий казкар Ганс Крістіан Андерсен. 

 Фото: Володимир Явнич

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: