Хто допоміг «Робознавцям» увійти у десятку кращих команд України? (Фото)

Опубліковано:
28 Березня, 2017

Вперше за багато років розвитку позашкільної освіти, на Тернопільщині з’явився гурток, керівники якого змогли так провести навчання протягом року, що відтепер мають цілу вервичку дітей та батьків, які мають бажання займатися у гуртку!  “Робознавці” Тернопільської станції юних техніків ростуть технологічно і духовно, адже за цей час стали справжніми захисниками тварин. Усього за півроку роботи десять гуртківців змогли підготуватись та прийняти участь у фестивалі «Robofirst – більше ніж роботи!», який відбувся 11-12 березня у м.Києві зі своїм проектом “Збережемо зубрів разом!”, познайомились з проектами інших команд, увійшли в десятку кращих команд України.

Керівники гуртка Ольга Підлатюк та Андрій Чубатий минулого літа отримали ґрант програми FIRST LEGO League та створили новий гурток “Робознавці”. Робознавці  зібрали з конструктора Lego MINDSTORMS EV3 робота Робіка, вчились разом виконувати місії по рятуванню різних тварин. На фестивалі тернопільський робот виконав сім з п’ятнадцяти місій. Команда вдячна за допомогу спонсорам, батькам, засобам масової інформації. Разом вони виготовили спеціальної конструкції стіл, на якому розміщується поле для робота та підготували команду до участі у фестивалі. Небайдужими були і батьки дітей – допомагали фінансово, підтримали на фестивалі. Паралельно Ольга написала проект на краудфандингову платформу освітніх проектів GoFundEd і за два місяці зібрала необхідну суму для закупівлі обладнання та конструкторів для ще одного гуртка робототехніки.

Ольга Підлатюк: “Нам допомагали ТзОВ «СЕ БОРДНЕТЦЕ-УКРАЇНА», особлива подяка Лазар Олені Костянтинівни – це керівник відділу персоналу, вони нам зробили стіл для випробування робота, виготовили для кожного учасника команди футболки та значки, як пам’ятний сувенір для усіх дітей на фестивалі в Києві, а це більше ніж 500 примірників. Інформацію щодо нашого дослідження надавали працівники Ківерцівського національного природничого парку “Цуманська пуща”, а саме Грицюк Юлія Вікторівна – заступник начальника відділу еколого-освітньої та рекреаційної діяльності Ківерцівського НПП “Цуманська пуща”, Данилюк Наталія Михайлівна – інженер з рекреаційного благоустрою відділу еколого-освітньої та рекреаційної діяльності Ківерцівського НПП “Цуманська пуща”. Я їх знайшла на фейсбуці, так і розпочалася наша дружба і співпраця, також вони долучилися до збору коштів на додаткові набори і вболівали за команду на фестивалі. Також дякуємо Вам за висвітлення нашої роботи у ЗМІ, якби не Ви про нас можливо у місті ніхто б і не чув! Участь у фестивалі, проїзд та проживання оплачувала СЮТ – батьки дякують адміністрації за фінансову підтримку. З дітьми також працювала психолог Олеся Дутка, проводила ігри на командоутворення, дякуємо їй за згуртування команди”.

У наш час, хтось нарікає, а хтось відкриває нові обрії та дозволяє собі мріяти. Той, хто іде – долає шлях та ще знаходить нових друзів та помічників. Ми ще неодноразово почуємо про гуртки нашого міста та області, адже нам є з кого брати приклад!

 Фото: Денис Мудрий

 Фото: Денис Мудрий

 Фото: Денис Мудрий

 Фото: Денис Мудрий

 Фото: Денис Мудрий

 Фото: Денис Мудрий
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: