Очільник Тернопільщини Степан Барна розповів європейцям, як будує успішну Тернопільщину

28.03.2017 14:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У м. Краків (Республіка Польща) 27-29 березня відбувається ІІІ-й Європейський Конгрес Місцевого Самоврядування. Участь бере делегація з Тернопільщини на чолі з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною та головою обласної ради Віктором Овчаруком, також у її складі представники місцевого самоврядування та бізнес-істеблішменту області.

Виступаючи спікером у панельній дискусії «Як збудувати стратегію розвитку регіону і ефективно її впроваджувати», голова Тернопільської ОДА Степан Барна звернув увагу, що стратегічною метою побудови нової Тернопільщини є формування конкурентоспроможної економіки та підвищення стандартів життя жителів області.

Реалізація цієї стратегічної мети вбачається в таких основних напрямках: безпека життя та здоров'я людини - ефективна медицина, безпечний стан довкілля, доступ до якісної питної води; підвищення конкурентоспроможності Тернопільщини; забезпечення модернізації управління територією – децентралізація.

Справедливо відзначити, що за два роки під керівництвом Степан Барни, Тернопільщина має позитивну динаміку у згаданих напрямках.

Зокрема, в області забезпечується підвищення якості медичного обслуговування, розпочато модернізацію низки лікувальних закладів, закладів спорту, оснащення їх новітнім обладнанням. Так відкрито сучасні медичні заклади: Обласний клінічний перинатальний центр “Мати і дитина”, операційний блок ортопедо-травматологічного відділення в університетській лікарні, хіміотерапевтичне відділення у онкологічному диспансері та інші. Водночас оновлюється інфраструктура для занять фізкультурою і спортом: завершено будівництво сучасного плавального басейну, збудовано спортивні майданчики із уніфікованим покриттям в районних центрах області. З метою створення безпечних умов проживання, здійснюється покращення екологічної інфраструктури області: завершено будівництво 8 біологічно-очисних та каналізаційних споруд, 5 систем водопостачання.

В результаті цього загальний коефіцієнт смертності на 1 тис. осіб наявного населення  скоротився на 1,5 відсоткових пункти; знизилась кількість хворих з уперше в житті встановленим діагнозом активного туберкульозу; збільшено на 50% очистку забруднених зворотних вод; ліквідовано майже 100 стихійних сміттєзвалищ.

Читайте також

Степан Барна: Жодному корупціонеру на Тернопільщині поблажок не буде (Відео)

«Тернопільщина має стати регіоном з сильною економікою та передовими інноваціями, комфортними умовами для ведення бізнесу. Для реалізації цього амбітного завдання ми намагаємося, насамперед, забезпечити створення сприятливого інвестиційного та бізнес-клімату», - зазначив Степан Барна, звертаючись до учасників Конгресу.

У своїй доповіді він звернув увагу на те, що за останні два роки в Тернопільській області скорочується кількість дозвільних процедур, унеможливлено безпідставний тиск на бізнес. Також важливим є застосування новітніх електронних технологій, що дозволяє покращити сутність відносин влади-бізнесу-громадян та є одним із інструментів протидії корупції.

«В результаті створення комфортного бізнес середовища впродовж 2016-го та двох місяців нинішнього року в області розпочали діяльність 5 тис. суб’єктів господарювання. Реалізується 37 інвестиційних проектів у різних сферах. У приватному секторі забезпечено робочими місцями більше 12 тис осіб, що вдвічі більше, ніж за 2 місяці минулого року. Впродовж 2016 року в економіку області вкладено 4,5 млрд гривень капітальних інвестицій, 21 підприємство області залучило іноземні інвестиції на суму $4 млн», - повідомив голова Тернопільської ОДА.

За словами Степана Барни, участь у Європейському Конгресі Місцевого Самоврядування забезпечить подальший розвиток стратегічного партнерства між Тернопільщиною та Республікою Польща, водночас це хороша можливість налагодити зв’язки з представниками й інших країн Європи.

Довідково. Конгрес місцевих органів влади є платформою для обміну думками і місцем зустрічі для керівників місцевих, регіональних еліт з представниками уряду, громадських організацій та бізнесу. Дискусії цьогорічного Конгресу будуть зосереджені на ключових питаннях модернізації та розвитку економічного потенціалу України, а також всебічного використання власних природних ресурсів, охорони навколишнього середовища, з питань розвитку громадянського суспільства, інновації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі