Лише 6 % заробітчан повертаються в Україну, через те, що хочуть тут жити, – дослідження

Опубліковано:
27 Березня, 2017

За результатами досліджень Міжнародної організації з міграції, більшість так званих зворотних трудових мігрантів, тобто тих, які повертаються до України, щоб надалі жити й працювати тут – 67% – це чоловіки, решта – 33% – жінки. Такі цифри назвала тренер-консультант громадської організації «Відродження нації» Оксана Шлюсар, яка вивчає питання – як в Україні створити умови, щоб заробітчани повернулися до своєї країни і мали тут можливість отримувати хороший дохід.

«57% заробітчан, які повертаються до нашої держави – це вихідці із західної України. Серед найпоширеніших причин повернення до України – це якщо закінчився термін договору або дозволу на проживання закордоном, а також  сімейні обставини. Лише 15% заробітчан повернулися, тому що знайшли роботу в Україні, і тільки 6% – тому що мали бажання жити в цій країні», – зазначила Оксана Шлюсар.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: