У Бережанській колонії розмістять нацгвардійців Авакова?

Опубліковано:
25 Березня, 2017

У Тернополі не поміщається весь особовий склад 44-ої артилерійської бригади, тому артилеристам підшукали нові місця розквартирування – в Теребовлі та Чорткові. Планували це зробити і в Бережанах, але виявилось, що умови цього не дозволяють.  

Перепрофілювати під військове містечко планували колонію у Бережанах. У ній була барачна система з великими кімнатами, на зразок казарм. На сьогодні Бережанська колонія повністю пристосована під використання військовими, але виявилось, що сама територія не зовсім підходить артилеристам, а тому її запропонували… нацгвардійцям.

– По цьому питанню спілкувався з командувачем Національної гвардії України Юрієм Аллеровим. Пропонував у Бережанах розмістити кілька батальйонів. Чекаю від нього відповіді. Раніше і справді планували у колонії  розташувати артилеристів, але виявилось, що технічно розмістити важку техніку надзвичайно складно, адже там замала територія, – відзначив голова ТОДА Степан Барна.

Що ж до 44-ї артилерійської бригади, то її чисельність мають значно збільшити та загалом на Тернопільщині планують розмістити від 3 до 5 тисяч артилеристів.

– За планом у червні маємо завершити всі роботи в Теребовлі. Цьогоріч з державного бюджету було виділено понад 9 мільйонів гривень саме на відновлення Теребовлянської військової частини. Тут розташовуватимуться близько 800 військовослужбовців. Паралельно готуємо проектну документацію по Чорткову. Скоріш за все, у Чорткові цьогоріч розпочнемо відновлювальні роботи, – відзначив очільник області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: