До Тернополя з’їдуться кобзарі з усієї області

Опубліковано:
25 Березня, 2017

26 березня 2017 р. у Тернополі відбудеться обласний фестиваль кобзарського мистецтва «Кобза». Організовують захід управління культури Тернопільської ОДА та обласний методичний центр народної творчості.

Як повідомили організатори, у програмі свята:

11.00 – в холі Українського дому «Перемога» відкриється виставка кобзарського мистецтва.

11.30 – круглий стіл «Українське кобзарське мистецтво: сучасне і майбутнє» за участю голови Національної Спілки кобзарів України, професора, народного артиста України Володимира Єсипка.

14.00 –  тернополян запрошують на святковий концерт, в якому візьмуть участь Струсівська заслужена капела бандуристів України «Кобзар»,  Народна аматорська мішана капела «Мрія» Чортківського РБК, Зразкова аматорська капела бандуристів Заліщицької ДМШ, Народна аматорська капела бандуристів Кременецького РБК, ансамбль бандуристок Тернопільського державного музичного училища ім. С.Крушельницької.

Як зазначили в оргкомітеті, фестиваль організовують задля  відродження, збереження та популяризації кобзарського мистецтва, втілення в життя ідеї національно-патріотичного виховання української молоді на кращих зразках народної та сучасної української пісні.

Відвідати захід вільно можуть усі охочі.

Наталка Колтун

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: