Групу шахраїв, яка завдала збитків на 4 мільйони гривень, відпустили під заставу

Опубліковано:
23 Березня, 2017

Слідство у справі, яка сколихнула всю країну, зараз перебуває на завершальному етапі. Групу шахраїв із 12-ти учасників правоохоронці затримали торік. Аферисти діяли не лише на Тернопільщині, а й по всій Україні. Усього відомо про 50 фактів шахрайства.

Затримати шахраїв вдалося після того, як до поліцейських звернулася ошукана пенсіонерка зі Збаража. Жінка розповіла, що до неї зателефонували незнайомці й повідомили, що ліки, які вона раніше придбала, виявилися неякісними, тому їх вартість відшкодує держава. Далі зловмисники почали вимагати у потерпілої грошей, мовляв, щоб відшкодування, доведеться сплатити певні збори і видатки. «Працівники соцзахисту» зажадали, щоб жінка сплатила державне мито, «фінінспектори» – кошти за аудит, «інкасатори» – оплату за доставку. Загалом старенька перерахувала аферистам близько 30 тисяч гривень. Проте записала всі номери телефонів шахраїв та їхні рахунки. На підставі цього й було розпочато слідчі дії. 

Читайте також

На Чортківщині скандал із розтратою бюджетних коштів

Підозрювані –34-річний організатор та троє співорганізаторів – жителі Києва. Решта – виконавці, які обдзвонювали громадян та організовували зняття коштів, – жителі різних регіонів країни. Вони були затримані відповідно кримінального провадження за частиною 4 статті 190 ККУ –  шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою. Та фігуранти справи вийшли піз заставу, сплативши загалом два мільйони гривень. На їхнє майно наклали арешт на загальну суму 200 тисяч гривень.

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж
17:13, 2 Травня, 2024

“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж

Блоги

ТОП новини тернопільщини: