Етногалерею «Спадок» запропонували показати у Бразилії

Опубліковано:
18 Березня, 2017

Надзвичайний та Повноважний посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні Освальдо Біато Жуніор нещодавно відвідав Тернопіль, аби обговорити перспективи співпраці. Окрім бізнес-співпраці, мова йшла про перспективи в освітній галузі. За словами посла, їхні студенти зацікавлені у навчанні за кордоном. До відома, обсяг товарообігу між Тернопільщиною та Бразилією становить приблизно 100 тисяч доларів.

 Фото з архіву Тараса Демкури

«Ми обговорили можливості співпраці, зокрема, у секторі сільського господарства, тому що Тернопільська область все-таки відома своїм багатим аграрним сектором. Тому, я думаю, що для бразильських компаній було би цікаво започаткувати свої виробництва тут і вже звідси виходити на Європейський ринок», – зазначив посол.

 Фото з архіву Тараса Демкури

Після продуктивних зустрічей в Тернопільській обласній державній адміністрації та міській раді голова ТОДА Степан Барна разом з Надзвичайним та Повноважним послом Федеративної Республіки Бразилія Бразилії Освальдо Біато Жуніором, Почесним Консулом Бразилії в Львові Петром Малехом та заступником голови ОДА Ігором Вонсом відвідали етногалерею «Спадок».

 Фото з архіву Тараса Демкури

«Скажу відверто, що такого зацікавленого відвідувача, як сеньйор Освальдо, я давно не бачив. Він з трепетом торкався кожної речі і дивувався, як можна було вишивати ночами при свічці такі шедеври. Я мав нагоду ще раз переконатися, що двадцять років тому разом з дружиною зробили правильну інвестицію в нашу культурну та історичну спадщину, яка якнайкраще презентує наш край та країну!», – поділився враженнями віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура.

 Фото з архіву Тараса Демкури

Під час спілкування Тарас Володимирович розповів про результати свого минулорічного візиту до Аргентини, про презентацію там українських строїв в товаристві «Просвіта» і чималу зацікавленість ними з боку аргентинської громади. Посол Бразилії навзаєм запросив родину Демкур з виставкою до його країни та залишив запис у книзі почесних гостей етногалереї «Спадок».

 Фото з архіву Тараса Демкури

Гості висловили сподівання на продовження співпраці у подальшому. Вони виявили бажання взяти участь у міжнародному інвестиційному форумі, який став вже доброю традицією для Тернопільщини.

 Фото з архіву Тараса Демкури

Організатори висловлюють щире сподівання, що подібні зустрічі, екскурсійні огляди це те, що вкрай необхідно для утвердження українських цінностей, збереження нашої історії для впевненого поступу до інтеграції в світове співтовариство.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: