У поліції прокоментували сьогоднішні обшуки у міськраді

Опубліковано:
17 Березня, 2017

На Тернопільщині поліція розслідує факти протиправногозаволодіння землями територіальної громади. За цими фактами відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за зловживання владоюабо службовим становищем. Сьогодні, 17 березня, правоохоронціпроводять обшуки з метою виявлення і вилучення речових доказівпротиправної діяльності посадовців.

Працівники Головного слідчого управління Нацполіції спільно зоперативниками Департаменту захисту економіки Національної поліціїУкраїни та працівниками поліції Тернопільської області викрили злочинну схему заволодіння земельними ділянками територіальної громади м. Тернопіль.

Зокрема, правоохоронці виявили, що службові особи Тернопільської міської ради та підконтрольні їм службові особи комунальних підприємств порушили вимоги законів України «Про інвестиційну діяльність», «Про регулюваннямістобудівної діяльності» та Земельного кодексу України.

Посадовці вчиняли безкоштовну передачу приватним юридичним особам у власність об’єктів забудови на землях територіальної громади – під приводом укладання інвестиційних договорів та договорів про будівництво з відноснонезначними зобов’язаннями.

Такі дії мали на меті надання в подальшому безкоштовно права набуттявласності на земельні ділянки на території м. Тернополя – в обхід вимог щодореалізації земель комунальної власності у приватну на конкурентних платних засадах (проведення земельних торгів). Внаслідок вчиненого кримінальногоправопорушення територіальній громаді Тернополя заподіяно шкоди.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Зараз на території Тернопільської області проводяться обшуки у причетнихосіб з метою відшукання доказів злочинної діяльності. Досудоверозслідування триває.

Департамент комунікації  Національної поліції України  (за матеріалами  Головного слідчого управління Національної поліції України)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: