До Дня міста в Тернополі відновлять історичну пам'ятку міста за 700 тис грн (Відео)

15.03.2017 13:13   Джерело: Тернопільська міська рада
Опубліковано : Новини Тернопілля

Відновити чавунні колонки-качалки, які зникли після Другої Світової війни, обіцяють у Тернополі. У свій час вони були справжньою окрасою Тернополя і забезпечували тернополян водою.

Передпроект відновлення першої колонки вже готовий. Встановити її планують на початку вулиці Валової.

Кожна із чотирьох сторін колонки матиме 75 сантиметрів завширшки. Висота композиції – 2 метри 70 сантиметрів. Вона не буде лише декоративною, колонку обладнають спеціальним фільтром, щоб воду можна було пити. 

 

– Об’єкт має бути насичений цікавими моментами, цікавими елементами. Це, наприклад, фігура хлопчика бронзового, який миє ноги. Це ми бачимо з нашої старої фотографії. Власне, цей сюжет, де хлопчик під колонкою миє собі ноги. Він так збагатить цю композицію. Наверху має бути пташка, за якою крадеться кішка, внизу – має бути равлик на прийомі води, – розповідає заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра. каже Леонід Бицюра.

Історична колонка обійдеться місту в суму близько 700 тисяч гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська міська рада  

Коментарі