Тернопільські обласні депутати засудили побиття добровольців і підтримали блокаду на Донбасі (Фото)

Опубліковано:
14 Березня, 2017

Позачергову сесію Тернопільської обласної ради довелося скликати через розгін та побиття 13 березня учасників блокади на залізничній станції «Кривий Торець», що у Донецькій області. Як тепер уже всім відомо, після силового розгону 43 добровольців, які здійснювали там блокаду затримали.

У результаті цього суспільство неабияк обурилося й громадськість піднялася на акції протестів по всій країні. Вимагали негайно відпустити затриманих на волю. У ніч на 14 березня прийшли активісти й до «білого дому» в Тернополі. А після того, як там ще й запалили шини, до них приїхав голова Тернопільської ОДА Степан Барна, який пообіцяв уже вранці скликати позачергову сесію Тернопільської обласної ради.

Читайте також

Під Тернопільською ОДА палають шини. До активстів вийшов голова Степан Барна (Відео)
Усіх затриманих учасників блокади звільнили, – нардепи

Зокрема, обласні депутати підготували проект звернення до президента, прем’єр-міністра та до голови ВРУ з наступними вимогами:

– створити тимчасову депутатську комісію для розслідування даного інциденту й притягнення винних осіб до відповідальності;

– невідкладної відставки міністра МВС А. Авакова, заступника начальника Національної поліції В. Аброськіна та керівника АТЦ СБУ В. Малікова за застосування сили проти учасників блокади;

– звільнити затриманих учасників блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу;

– націоналізувати підприємства осіб причетних до фінансування терористичних організацій так званих «ДНР», «ЛНР».

На сесій обласної ради були присутні також активісти, волонтери, бійці. Після обговорення даного проекту звернення обласні депутати його підтримали одноголосно, як підтримали блокаду торгівлі з окупованими територіями.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: