Студенти ТДМУ з Індії відсвяткували свято фарб – Холі (Фото)

Опубліковано:
14 Березня, 2017

Холі або фестиваль кольорів – популярне свято в Індії. Його також святкують в Непалі, Бангладеш, Пакистані, Шрі-Ланці та інших країнах, де є індійські діаспори. Фестиваль Холі зберігся до нашого часу практично в первинному вигляді. Згідно з сучасним дослідженням, фестиваль Холі має історію довжиною в дві тисячі років.

Цієї неділі, 12 березня, індійські студенти відсвяткували Холі в одному з гуртожитків . Все відбулося яскраво і відповідно до традицій. Сьогодні в навчається понад 60 студентів з Індії.

«Це фестиваль кольорів, щастя і любові. Воно символізує перемогу добра над злом, прихід весни і завершення зими. Ми отримали можливість відсвяткувати Холі в Тернополі, зібравшись всі разом цього року. Ми обсипали один одного барвами і вітали кожного зі словами «Happy Holi». А вже увечері переодяглися у гарний одяг і мали спільну вечерю. Такі святкування дають можливість відчути єдність один з одним, більше цінувати свою культуру і бути до неї причетними за тисячі кілометрів далеко від дому. Всі студентам з Індії і індійцям в світі бажаємо щасливого свята Холі. Адміністрації університету висловлюємо подяку за підтримку і сприяння», – зазначив президент Асоціації студентів Індії Аршбір Сандху (Arshbeer Sandhu).

MED_0904   MED_0909

MED_0913   MED_0916 

Зазвичай, свято триває кілька днів, а дати, коли вся Індія перетворюється на різнобарвну веселку, щороку змінюються. Окрім релігійного підґрунтя, у цього свята є і практичні сторони: навесні частішають застуди, а обсипання лікувальними порошками з трав знижує рівень захворювань.

MED_0896   MED_0915

MED_0939   MED_0990 

Вважається, що обсипання фарбою повинно принести щастя. Чим більше фарби на одязі, тим більше хороших побажань спрямовано на адресу людини. Холі вважається єдиним у році дитячим «святом непослуху». По вулицях блукають всіх можливих забарвлень корови і собаки. У фарбі все – будинки, машини, люди… У повітрі переливається на сонці яскравий пил. В Індії, де весь рік діють найсуворіші соціальні закони, на Холі можна облити фарбою костюм чиновника чи штовхнути в калюжу вченого брахмана.

MED_1005   MED_1021

MED_1044   MED_1049

MED_1091   MED_1107

MED_1133   MED_1171

Фестиваль кольорів – це торжество на честь Крішни та його розваг з простими, віруючими в нього людьми. Це одне з небагатьох свят в Індії, коли жителі не намагаються одягати своє найкращє вбрання, а навпаки, одягаються в скромне та просте, оскільки існує велика імовірність, що воно буде забруднене фарбами.

MED_1103 MED_1131 MED_1144 MED_1145

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: