Відтепер в Україні 14 березня святкуватимуть День добровольця

Опубліковано:
14 Березня, 2017

В Україні з’явилося нове свято — День добровольця, яке буде щорічно відзначатися 14 березня. Таке рішення прийняли депутати Верховної Ради, підтримавши відповідну постанову під час голосування.

У Верховній Раді прийняли рішення про затвердження Дня українського добровольця, який буде відзначатися щороку 14 березня. Під час голосування у парламенті постанова “Про встановлення Дня українського добровольця” набрала 231 голос від народних депутатів, що складає більшість, а отже, одразу набирає силу.

День українського добровольця, з позиції авторів законопроекту, необхідний для вшанування мужності воїнів, що стоять на захисті незалежності країни, а також з метою зміцнення патріотизму у державі. Запровадження Дня добровольця, крім того, має сприяти покращенню державної і суспільної турботи про воїнів-добровольців.

Читайте також

Добровольцям АТО з Тернополя відшкодують 75% вартості за комунальні послуги
Тернопільські добровольці матимуть ті ж самі пільги, що й учасники бойових дій

У відповідній постанові рекомендується найближчим часом розробити план заходів зі святкування цього дня, у тому числі проведення урочистостей у навчальних, культурних закладах і військових частинах. Як передбачають, такі заходи включатимуть проведення бесід на тему події 2013-2014 років і ролі формувань у цих подіях.

З цього приводу командир Окремої Гірсько-Штурмової бригади, Герой України, підполковник Василь Зубанич, привітав особовий склад частини, а в першу чергу тих військовослужбовців ОГШБр, які у 2013-2014 роках приймали участь у Революції Гідності, а коли в 2014 році почалась військова агресія з боку РФ, по заклику серця, прямо з барикад Майдану, у складі різних добровольчих підрозділів, відправились на Схід боронити Україну. Командир зазначив, що вчинок цих бійців, то військовий подвиг, адже вони одні з перших прийняли на себе удар кремлівських окупантів, і, часто ціною власного життя, зуміли зупинити просування ворога вглиб країни. Вічна пам’ять полеглим героям добровольцям.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: