На Тернопільщині планують побудувати завод з переробки ветеринарних відходів

Опубліковано:
14 Березня, 2017

На комісії розглядали звернення до керівництва області щодо залучення коштів з резервного фонду для знезараження та локалізації ветеринарних відходів на території філії ДП «Укрветсанзавод», що у селі Острів Тернопільського району. Прийняли також звернення до Держгеокадастру області щодо пошуку земельних ділянок для будівництва нового сучасного заводу з переробки ветеринарних відходів та створення сприятливих умов для залучення інвесторів у цій сфері. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці керівник Держпродспоживслужби Тернопільської ОДА Василь Хомінець.

За його словами, члени комісії прийняли рішення про скасування 40-денного карантину в Збаразькому районі, де нещодавно було виявлено спалах африканської чуми свиней, та зняття карантинних обмежень у Борщівському районі, де був виявлений пташиний грип у пернатих.

Читайте також

Залозецький спиртзавод може запрацювати вже цього року (Відео)
Аграрна Тернопільщина: цукрові заводи перепрофілюють, а кадри мінімізують

«Наразі в Тернопільській області не виявлено нових випадків захворюваності, – пише Василь Хомінець. – Дякую усім фахівцям за оперативне реагування та злагоджені дії, які унеможливили розповсюдження небезпечних для тварин інфекцій на інші території області».

Нагадаємо, 19 січня було лабораторно підтверджено перший за історію випадок захворювання тварин на африканську чуму у Тернопільській області, а конкретно — у Збаражі. Донедавна Тернопільщина залишалася в трійці областей, де не було зафіксовано жодного факту такої епідемії. Тоді ж було визначено зону захисту від поширення африканської чуми свиней (від 3 до 10 км) — місто Збараж, та зону нагляду (від 20 до 150 км) — Збаразький, Зборівський, Лановецький, Підволочиський, Тернопільський райони і місто Тернопіль.

Крім того, в області вже давно існує проблема з утилізацією трупів свиней, які тепер просто-на-просто скидають у скотомогильники. Кілька місяців тому мешканці Ланівців, навіть влаштовували з цього приводу неодноразові мітинги й облаштовували блокпости.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: