«Довга дорога в короткий день» – таку назву має п’єса тернопільських драматургів Світлани Львівської і Богдана Мельничука, прем’єра вистави за якою відбулась у народному аматорському театрі Олександрівського районного будинку культури, Кропивницької області. Твір, свого часу відзначений на міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова», порушує складні моральні проблеми сучасності, зокрема вплив жадоби до збагачення на стосунки в сім’ї, взаємозв’язок поколінь, українські традиції. Сюжет побудований на тому, що син на вимогу дружини везе свою маму здавати у притулок для стареньких…

До речі, цю виставу можна подивитися за допомогою інтернету в YouTube, набравши «Довга дорога в короткий день».

Це вже не перша спільна робота С. Львівської і Б. Мельничука, яка отримала сценічне першопрочитання. У 2010 році в академічних обласних театрах – Коломийському драматичному ім. І. Озаркевича та Рівненському музично-драматичному – була поставлена казка цих авторів «Чарівні пиріжки Червоної Шапочки», згодом цій п’єсі дали життя в кількох школах Тернопілля. А в 2013-му казка-мюзикл «Скарби Довбуша» побачила світло рампи у Тернопільській українській гімназії ім. І. Франка і в народному театрі «Дивосвіт» Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22. Крім того, перу С. Львівської та Б. Мельничука належить авантюрно-любовний роман «Кохання до нестями» (Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2014), виданий з прекрасними ілюстраціями заслуженого художника України Петра Шпорчука.

Ольга ВОЛИНСЬКА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: