У Тернополі відзначили першу річницю створення Патрульної поліції

13.03.2017 11:43   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Новини Тернопілля

12 березня в "Українському домі" відбулися урочистості з нагоди Першої річниці створення Патрульної поліції у м. Тернополі. Голова Тернопільської ОДА Степан Барна підкреслив важливість впровадження реформи правоохоронної системи на теренах Тернопільської області та висловив впевненість, що рівень безпеки громадян буде невпинно зростати.

Голова обласної адміністрації вручив медалі "За службу Україні" шістьом патрульним поліцейським - п'ятеро із яких є учасниками АТО.

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації, з нагоди відзначення Першої річниці створення Патрульної поліції у місті Тернополі департаменту патрульної поліції України та за відмінне виконання службових обов’язків, самовідданість, професіоналізм та бездоганну дисципліну, медалями «За службу Україні» нагороджено лейтенанта поліції     Юрія Гоїка, майора поліції Івана Долика, майора поліції  Петра Клим’юка, капітана поліції Михайла Колодія, капітана поліції  Андрія Петрука, майора поліції  Віталія Шмигеля.

"Розпочавши реформу правоохоронної системи, українське суспільство засвідчило, що готове до змін. Цей шлях не є легким, але підтверджує наше бажання до розвитку, до впровадження кращих європейських практик. До лав Нової патрульної поліції вступили ті, хто не хотів більше миритися із старою системою. Ті, хто своїм прикладом сьогодні демонструє прагнення працювати в інтересах народу і Української держави, ті, хто ставить принципи верховенства права на перше місце. Ми віримо в нашу Нову поліцію! І дякуємо кожному із поліцейських за їх свідомий вибір стояти на сторожі безпеки жителів Тернопільщини!", - зазначив Степан Барна.

Читайте також

Степан Барна: У 2017-му нам відкриються раніше невідомі сторінки національно-визвольного руху України
Тернопільські патрульні під час святкування річниці згадують спонтанні історії робочих днів (Фото, Відео)

Довідково:  Від початку  своєї роботи патрульні поліцейські Тернополя склали 3235 адмінпротоколи, з них протоколи за станом алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння – 818. (статті за якими більшість складено протоколів 130, 124, 127, 173, 185, 178 КУпАП - Кодексу України про адміністративні порушення)

Крім того, винесено більше 20 тисяч  (20947 тис.)  постанов (штрафів) на суму більше як 6 мільйонів гривень (6 005 960 грн.), сплачено до бюджету більше 4,8 мільйона гривень, опрацьовано подій 67184 тис. 

В середньому за добу патрульні здійснюють виїзд на виклик, звернення громадян, різні порушення, тощо. близько 200 виїздів.

Загальна кількість виїздів за зверненням громадян – 36023.

Кількість злочинів, розкритих по гарячих слідах за безпосередньою участю тернопільських патрульних - 209 з них: крадіжки - 45; грабіж - 9; розбій - 1; хуліганство - 5; злочини пов’язані з наркотичними засобами - 38.  

Серед особового складу нової патрульної поліції несуть службу 42 особи (патрульних) які спочатку відслужили в зоні проведення АТО захищаючи територіальну цілісність та кордони нашої держави. 

null

null


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі