У центрі Тернополя історики знайшли підземне середньовічне місто (Відео)

10.03.2017 10:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля
Цікаву знахідку виявили історики у центрі Тернополя. Це справжнє підземне місто часів Середньовіччя. За словами істориків, цим унікальним лабіринтам більше 500 роківі тоді підземелля використовували як сховище, пишуть Тернополяни.

Досліджували підземелля київські фахівці зі спеціальним потужним георадаром, повідомив 24 канал. Дослідники виявили близько 7 ходів, деякі з яких були вже відомі. Найбільшим відкриттям дослідників є підземна церква Йосафіток. Її знайшли під будівлею обласної прокуратури, повідомляє "Канал 24".

У мерії вже задумалися над відновленням храму.

Читайте також

У Тернополі підтведили припущення про те, що під замком є кількаярусні підземелля
У Тернополі знайшли нові підземелля

"Була мова, що там є катакомбна підземна церква. Для нас це дуже цікавий об'єкт. Ми вже фактично його відобразили в документах. І зараз працюємо з інспекцією охорони пам'яток архітектури над тим, щоб вивести все в легальне поле",-пПовідомив заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Розкопки лабіринтів - процес тривалий, адже більшість ходів спеціально знищувалося радянською владою в післявоєнні часи.

Зараз дослідження підземного Тернополя триває. Стародавні лабіринти доводять, що місто було засноване раніше, ніж в 1540 році – саме цей рік вважають офіційною датою заснування Тернополя.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі