«Казки і казкарі»: секретами поділився письменник Олександр Гаврош

Опубліковано:
8 Березня, 2017

Хто з нас не любить казки? А виявляється, казки не завжди були казками, як такими, якими ми їх знаємо сьогодні.  Призначались вони тільки для дорослих. Здебільшого це були моторошні оповідки, які користувались неабиякою популярністю у минулих століттях.

Про це і не тільки розповів під час презентації  своєї нової книжечки «Казки і казкарі» відомий в Україні письменник і журналіст із Закарпаття  Олександр Гаврош. Зустріч відбулась у вітальні просторого і затишного «Дому  книги» видавництва «Навчальна книга – Богдан». Саме тут читачі могли з перших вуст почути про те, як працював письменник над повістю «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу», яка згодом була екранізована у два фільми: повнометражний художній фільм «Іван Сила»  (режисер Віктор Андрієнко, 2013) та однойменний документальний фільм (режисер Максим Мельник, телеканал «Тиса -1», 2016). Щодо першого, то тернополяни вже мали нагоду його переглянути кілька днів тому. Тернопільський письменник Сергій Синюк розповів про те, як  і за яких обставин «народилась» минулого року у вищезгаданому видавництві нова книжкова серія «Ім’я на обкладинці».  «Казки і казкарі» – це четверте її видання. У ньому ґрунтовне дослідження про казковий жанр, який зацікавить в першу чергу філологів і фольклористів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: