Пожежі в екосистемах – поширене явище на початку весни. Рятувальники зазначають, що іноді для загорання достатньо навіть недбало кинутого непогашеного недопалка, а погасити пожежу сухої трави на відкритих територіях надзвичайно складно через високу швидкість поширення вогню, особливо у суху, вітряну погоду. Невинні, на перший погляд, спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей.

Спалювати суху траву – завдавати екологічної шкоди. Вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів. Погіршується якість ґрунтів, що призводить до зниження урожайності. Вогняна стихія поглинає на своєму шляху все живе.

Крім цього, під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які несуть велику шкоду для здоров’я людини. 

Читайте також

Смерть у вогні: на згарищі виявили тіло пенсіонерки
У Шумському районі під час пожежі загинув чоловік

Рятувальники закликають громадян відмовитись від спалювання сухої трави, листя. І нагадують: за самовільне спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

За матеріалами управління ДСНС України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: