За два місяці на Тернопільщині зафіксовано вже три факти торгівлі людьми

06.03.2017 12:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

За два місяці 2017 року у Тернопільській області вже зафіксовано три факти торгівлі людьми. А також виявлено злочини у сфері суспільної моралі.

Як повідомив начальник кримінальної поліції Степан Яцух, тепер у склад кримінального блоку Головного управління Національної поліції у Тернопільській області, входить підрозділ по протидії торгівлі людьми.

– За перші два місяці цього року ми зафіксували вже три факти по торгівлі людьми – два пов’язані з трудовою експлуатацією, один – із сексуальною, – зазначив він. – Крім того, у нас цього року виявлено на шість злочинів більше у сфері суспільної моралі, до яких належить розповсюдження порнографії, звідництво, сутенерство… Наразі за всіма цими фактами триває слідство. 

Читайте також

Тернопільський «юрист» знайшов рабську працю дітей в церквах?
Більше десятка мешканців Тернопільщини постраждали від торгівлі людьми

Крім того, Степан Яцух розповів про злочинну групу, яка орудувала у Тернопільському районі й скоювала серійні злочини. Бандити обирали переважно елітні котеджі, де знали, що там можна викрасти якісь цінні речі.

– До цього, як це нам уже стало відомо, ця група «тероризувала» протягом двох років ряд інших областей – Дніпровську, Закарпатську, Хмельницьку. В лютому злочинці розпочали протиправну діяльність у Тернопільському районі. До помешкань проникали через вікно шляхом «віджиму», інколи через другий поверх. Саме завдяки сигналізації, яка була встановлена у деяких помешканнях, нам вдалося за гарячими слідами зафіксувати залишені сліди злочину й встановити транспортні засоби, якими злочинці користувалися. До справи вони підходили професійно і кожного разу міняли транспортні засоби і засоби зв’язку, тому їх прорахувати було дуже важко. Нам знадобився місяць, щоб їх викрити.

Як вдалося з’ясувати поліцейським, ця група міжрегіональна. Фігуранти – з Хмельницької області, Дніпровської та з Волинської. Останній, до речі, перебував у розшуку за скоєння трьох аналогічних злочинів. Наразі злодій затримані в порядку статті 208 КПК, вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі