Україна відзначилася в черговому антирейтингу

Опубліковано:
6 Березня, 2017

Згідно нового рейтингу, країною з “найнещаснішою економікою світу” стала Венесуела, набравши 499,7 бали в індексі нещастя. На другому місці – ПАР з 32,2 балами, передає Bloomberg.

Як повідомляє Знай, такий результат пояснюється тим, що країна вже багато років потерпає від економічної кризи, викликаної падінням цін на нафту, основного ресурсу Венесуели. Економічна криза призвела до дефіциту ліків і продуктів, погіршення криміногенної ситуації та шаленої інфляції і зростання цін.

Україна, на жаль, теж залишається у десятці “найнещасніших” країн. Вона посіла сьоме місце, набравши 19 балів. Правда, у порівнянні з минулими роками держава дещо покращила свою позицію, оскільки у 2016 році займала п’яту сходинку, в 2015 – четверту.

Компанію нашій державі склали Аргентина, Греція, Туреччина, Іспанія, Сербія, Бразилія і Уругвай. На десятому місці – Таїланд.

Досить несподівано країною, що показала другий найгірший результат, стала Польща, піднявшись з 45-ї на 28-му позицію у списку. Незважаючи на те, що рівень безробіття у країні стабільно зменшується, інфляція зросла на 1,8%.

Схожі процес підняли на вищі позиції економіки Естонії, Словаччини, Латвії та Румунії.

Політичні процеси значно вплинули на позиції Мексики, яка через перемогу Трампа в США, продемонструвала п’ятивідсотковий ріст інфляції і піднялася з 38 на 31 місце.

Brexit на дві позиції погіршив становище Великобританії, яка внаслідок референдуму щодо виходу з ЄС вплинув на вартість національної валюти, викликавши збільшення цін, ріст інфляції та безробіття.

Значно поліпшили свої результати Норвегія, Перу і Китай. Вони опустилися донизу на 18, 13 і 10 рядків відповідно.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: