Тернополяни через Інтернет можуть записатися на прийом до відділу ДРАЦС

Для зручності громадян та уникнення черг у відділах державної реєстрації актів цивільного стану (далі – ДРАЦС) Міністерство юстиції України запровадило пілотний проект «Онлайн-запис через Інтернет на прийом до відділів ДРАЦС».

Змістом цього пілотного проекту є можливість громадян подавати заяви до відділів державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет, а саме, за допомогою веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану». Ввійти на веб-портал можна за наступним посиланням: http://dracs.minjust.gov.ua/

З використанням даного веб-порталу громадяни мають змогу подати до відділів ДРАЦС наступні заяви: про державну реєстрацію шлюбу, про державну реєстрацію розірвання шлюбу на підставі рішення суду, про розірвання шлюбу подружжя, яке не має дітей, про розірвання шлюбу відповідно до статті 107 Сімейного кодексу України, про зміну імені, про повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, про надання витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, про внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання.

Читайте також

У Тернополі підтведили припущення про те, що під замком є кількаярусні підземелля

Для реалізації даних послуг заявник повинен зареєструватися на веб-порталі «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану». Реєстрація користувача здійснюється шляхом заповнення реєстраційної форми, у якій обов’язково вказуються такі дані: прізвище, ім’я, по батькові, логін, адреса електронної пошти.

Якщо подана заява оформлена належним чином, вона реєструються працівником відділу ДРАЦС.

За результатами розгляду звернення щодо запису на попередній прийом користувачу надсилається повідомлення, у якому зазначаються прізвище, ім’я, по батькові, посада та контактний телефон особи, яка буде здійснювати прийом, а також дата і час прийому.

Подання до відділів ДРАЦС звернень щодо заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет не звільняє від необхідності особистого звернення користувача до відділу та подання ним документів, передбачених законодавством. За достовірність даних відповідає користувач. При цьому прийом відвідувачів, які звертатимуться без попереднього запису, здійснюється у звичайному режимі згідно графіку роботи відділу.

Вищевказане свідчить про зручність порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», адже через його використання фізична особа може записатись на прийом до будь-якого відділу ДРАЦС у Тернопільській області чи в Україні у зручний для неї час, поставити запитання в он-лайн режимі, подати заяви на реєстрацію актів цивільного стану.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області  

Коментарі