Депутати Тернопільської облради проголосували проти будівництва ГЕС на Дністрі

Опубліковано:
3 Березня, 2017

Депутати Тернопільської облради проголосували проти будівництва каскаду ГЕС на Дністрі. Відповідне звернення вони надішлють до керівної верхівки, – пише НОВА Тернопільська газета.

Сьогодні, 3 березня, на сесію Тернопільської обласної ради прийшли мешканці навколишніх сіл біля річки Дністер, активісти та просто небайдужі, які виступають проти будівництва гідроелектростанцій на річці Дністер, адже це призведе до жахливих наслідків, а то й взагалі до знищення річки.

Читайте також

«Хлопці не виключайте мені мікрофон, бо я вас зараз порву», – про ГЕС на Дністрі в облраді

Рівно рік тому, 3 березня, також на сесії обласної ради депутати вже приймали рішення про заборону будівництва каскаду ГЕС на Дністрі. Тоді, як і тепер, під стінами «білого дому» люди влаштовували акції протесту. Проте вище керівництво до їхньої думки прислухатися не хотіло і незважаючи на рішення «проти» сесії обласної ради, знову почало розмови про розроблення проектної документації і, власне, будівництва каскаду.

Цього разу депутатам також вистачило політичної волі підтримати місцевих мешканців і, беручи до уваги рішення багатьох місцевих громад, проголосувати проти руйнівного будівництва.

Відтак, звернення депутатів Тернопільської обласної ради щодо заборони будівництва каскаду гідроелектростанцій з водосховищами на верхньому Дністрі на території Тернопільської області надішлють до президента України, ВРУ та кабміну.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: