На Тернопільщині проводять фестиваль сучасної християнської пісні з нагоди 500-річчя Реформації

Опубліковано:
2 Березня, 2017

На Тернопільщині з нагоди 500-річчя Реформації проводять конкурс «Файна пісня для Ісуса». Вокалісти з різних куточків області змагаються за краще виконання твору на християнську тематику. 

Конкурс має 4 етапи: у першому етапі потрібно було виконати  загальну християнську пісню, у другому етапі – підготувати пісню-молитву за Україну, у третьому – твір Пасхальної тематики, і у четвертому – пісню про Реформацію. Представники журі оцінюють не лише вокал, а й те, як виконавець подає цей твір. «Звичайно, рівень професійності у співі – це важливо, але і важливо, щоб пісня звучала від серця. Тоді вона викликає впевненість, що Господь Бог посеред нас», – розповідає викладач-методист Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського Ігор Андриїшин.

Для участі у першому етапі конкурсу зареєструвались півсотні талановитих співаків з різних регіонів краю. Серед умов – пісня має бути українською мовою християнського змісту. Обмежень щодо віку чи належності до певної церкви немає.

«Я вирішила взяти участь у цьому конкурсі, мабуть, тому, що Господь дав мені талант, я зрозуміла це. І коли я не використовую свій талант, це те ж саме, що я закопую його. А також мама мене постійно заохочувала, щоб я співала. Обрала пісню «Доброго дня, Ісус». Це та пісня, якою я живу», – каже учасниця конкурсу Марія-Марта Бревус.

Вболівати за конкурсантів прийшли їх друзі та рідні: «У мене троє дітей бере участь у цьому конкурсі. Взагалі вони багато співають, постійно вчаться співати. Але незначне хвилювання є напевно через те, що співаємо для Бога. Це особлива відповідальність», – каже мама учасників конкурсу Людмила Данько.

Наступний етап конкурсу стартує одинадцятого березня. Тоді журі будуть ще вимогливіші. «У цьому фестивалі бере участь дуже багато колективів протестантського напрямку. Особливість цього конкурсу насамперед у тому, що він присвячений 500-річчю Реформації, а ще у тому, що сюди люди прийшли не просто виступити, а позмагатися, ця риса для мене важлива. Я людина світська, стороння – дивлюся на мистецьку складову. Мистецька складова  має значно більше відповідальності. Мене більше цікавить не аранжування твору, а те, щоб не було фальші, щоб пісня брала за душу», – каже начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик.

Переможці конкурсу представлятимуть Тернопільщину на Всеукраїнському рівні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: