Тернополяни взяли участь у представленні української культури в Індії

02.03.2017 19:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Яніна Чайківська

Нещодавно українську культуру вперше представили на Міжнародній благодійній виставці-продажі в Індії. Потрібно зазначити, що до цього багато зусиль доклали Посольство України в Індії та представники української громади. Організатором заходу стала Жіноча Асоціація Делі (The Delhi Commonwealth Women’s Association). Свій внесок у це зробила і засновник Школи індійського танцю «Амріта» в Тернополі Еліна Абакарова-Нісчал.

Цього року участь у благодійній виставці взяла рекордна кількість учасників – понад 57 представництв представили культуру своїх країн. Серед них Чехія, Корея, Туркменістан, Ірландія, Того, Японія, Узбекистан тощо. Організацією українського стенду займалися представники Посольства та українські активісти, які також мали можливість представити товари з українською символікою.

Відвідувачі українського стенду мали змогу придбати вишиванки, українські віночки та прикраси, а також спробувати страви національної української кухні. Тернополянка Еліна Абакарова-Нісчал виконала для гостей заходу класичний індійський танець «Натанам Адінар», поставлений засновницею школи «Калакшетра» Рукміні Деві Арундейл на поезію Гопалакрішни Бгараті. Ця композиція викликала чимале захоплення і на прохання гостей та ведучих тернополянка станцювала його двічі цього дня.

Як розповіла Еліна, подібні заходи організовують в Індії щороку, але раніше Україна не була представлена в них. «Надзвичайний Посол України в Республіці Індія Ігор Поліха родом зі Збаража, а його дружина пані Наталія з Сумщини. Вони дуже активно включилися в процес організації представлення нашої країни. Пані Наталія залучила всіх жінок української діаспори Індії, які взяли на себе обов’язки щодо оформлення стенду, приготування страв. Вони були найактивнішими волонтерами. Багато зусиль доклав і перший секретар з консульських питань Ярослав Бєлов», - розповіла Еліна Абакарова-Нісчал.

За словами нашої земляки, Україна була представлена яскраво і багато. «Далеко не всі столи мали такий розмаїтий вигляд як наш. Наш стенд був наповнений сувенірами, вишиванками, традиційною їжею. Шрі-Ланка, наприклад, представила лише текстиль, Чехія мали випічку в формі великих сердець,з кольоровою глазур’ю та написами, а також ювелірні прикраси з чеського скла. Красивим був куточок Китаю з різноманітними товарами і гарно вишитими сумками. Квіти на останніх були як на буддійських танках. Єгипет представив на папірусі копії давніх розписів з уже красивими барвами, а також невелику кількість різьблених фігурок і текстилю», - додала Еліна.

Найприємніше є те, що вся діаспора і представники українського посольства були у вишитих сорочках. Цим представники України ефектно відрізнялися і ще раз довели, що вишиванка є не тільки генетичним кодом нашої нації, а й її візитівкою.

«Багато гостей звертали увагу на наш одяг, адже всі учасники українського стенду, були вдягнуті у вишиванки. Багато гостей підходили до нашої палатки просто для того, щоб сфотографуватися з дівчатами. Приємним було також те, що оператори індійського телебачення та іноземні журналісти найчастіше зупинялися саме перед нашою палаткою. Гостей заходу цікавили вишиванки, тарілочки-сувеніри з Петриківським розписом, футболки з авторським розписом та українські смаколики. Українська громада була у захваті від того, що Україна взяла участь у такому заході. Серед активних учасниць з діаспорянок були жительки міста Делі, Фарідабаду, Газіабаду. Наші активні учасниці-україночки Лариса Тоцька, Таня Малік, Іванна Місюра, Вікторія Ахтар, Оксана Мішра та інші від усього серця висловлюють величезну подяку усім без винятку співробітникам нашого посольства за чудову організацію, за прекрасний дизайн нашого стенду і за те, що запросили нас бути безпосередніми учасниками цієї події!» – зазначила учасниця української громади в Індії Марина Акрам.

Ми ж висловлюємо подяку нашим землякам за таке гідне представлення України в Індії і бажаємо їм натхнення на участь і організацію інших заходів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі