В сільгосппідприємствах та фермерських господарства Тернопільщини розпочалися весняні роботи. У короткий термін 2-З дні треба підживити 199 тисяч гектарів озимих культур, з них 180, 3 тисячі га. озимої пшениці вітчизняних та зарубіжних сортів і гібридів, яка є основним хлібом року.

В цілому озимі в задовільному стані, відновлення процесу вегетації рослин залежить від погодніх умов,- каже директор департаменту Головного управління агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Віталій Луй.

Читайте також

Агрохолдинг «Мрія» – лідер платників податків на Тернопільщині

У переважній більшості цей агротехнічний захід проводять по мерзло – талому грунту,використовуючи ранкову пору, мобілізують усю наявну техніку й обладнання. Підживлюють озимі  на весняних полях практично в усіх районах області. На день – два раніше підживлення наявного озимого клину розпочали механізатори  й агрономи південних районів Тернопільщини-Заліщицький, Борщівський, Чортківський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: