«Медіапси Садового» рятують шефа від провалу

Опубліковано:
1 Березня, 2017

“Х’юстон у нас проблеми зі сміттям і землею” – саме так можна окреслити ситуацію в оточенні Андрія Садового, – пише politiko.

Сміттєва справа” наслідок недбалості Садового

“Сміттєва справа” справа дуже сильно вдарила вдарила по рейтингах і оцінках “найкращого мера України”. Він раптово став “найгіршим”. Ще й всі сміються та ліплять фотожаби.

Згідно висновків Центру досліджень та комунікацій «Active Group», ще у жовтні минулого року майже 40 % львів’ян визнали роботу мера вкрай незадовільною. Згідно ж рейтингів оприлюднених напередодні нового року Центром Разумкова позиція Садового ледве сягала 4,5 %.

Підстав для невдоволення не поменшало й сьогодні. Адже у місті, особливо у спальних районах Наукової, Сихова, прямо перед входом лежать цілі терикони сміття. Люди давно вже не вірять в те, що це “політичне замовлення”, про яке розповідає Андрій Іванович. Тим більше, що прокуратура довела — причиною пожежі на Грибовицькому полігоні стала недбалість. Політикою тут не пахне, а лише сміттям.

Самопоміч” на службі земельних олігархів

Попри всі титанічні зусилля медіаімперії Садового (відомо, що 24 канал належить дружні мера та його бізнес-компаньйонам) іміджу “партії громади” додалося проблем. “Самопоміч” вирішила допомогти земельним феодалам захопити українські сільськогосподарські землі.

17 лютого народний депутат від БПП Олексій Мушак зареєстрував подання до Конституційного суду з вимогою скасувати мораторій на продаж сільськогосподарської землі. Цей депутат відомий тісними родинними зв’язками з аграрним олігархом Андрієм Веревським, власником компанії Kernel. КС може вже до травня місяця скасувати мораторій і обійтися без парламенту. Так робили у часи Януковича, вносячи зміни до Конституції і посилюючи вертикаль президента.

Очевидно, що від “дикого ринку”, якого так хочеться олігархам виграють самі олігархи. Землю скуплять за копійки, а українці перетворяться на кріпаків на власній землі. Бо ані фермер, ані простий селянин не має коштів, щоб купити землю навіть за низькою ціною. Йому не дадуть кредит. Він не має юристів, щоб захищати свої права. Все це мають олігархи. У нас вже так розбазарили промисловість у 1990-х, коли її скупили 5-ть сімей.

Народ залишають поза процесом. Землею хочуть торгувати без нього. І під цим рішенням підписалися низка депутатів від “Самопомочі”: Андрій Журжій, Олексій Скрипник, Ярослав Маркевич, Іван Мірошниченко Іван, Олена Сотник, Ірина Подоляк, Альона Бабак. Олександр Данченко, Олександр Опанасенко, Роман Семенуха, Наталія Веселова, Анна Романова, Ігор Діденко, Вікторія Пташник (позафракційна, але пройшла за списками “Самопомочі”). Тож “братва Садового” вирішила допомогти “земельній мафії”.

Врятувати Садового “очорнивши” інших

Розуміючи можливі втрати по іміджу, Садовий завдає удару по сусідніх містах. Мета кампанії розгорнутої 24 каналом — показати, що всюди погано і на фоні поганого Садовий є “прийнятним варіантом”. Спецгрупи “журналістів” роз’їхалися по регіонах. Їх бачили у Тернополі, Франківську, Хмельницькому. Усюди ці так звані “акули пера” намагаються спровокувати місцевих голів міст на різкі висловлювання. Ведуть себе по хамськи.

Приблизно так працюють пропагандисти Кремля, висмикуючи окремі висловлювання з контексту. Очорнити інших, щоб самим виглядати “сірими” на фоні “чорних”.

Друга мета — дрібними скандалами відвернути увагу від того, що “Самопоміч” перетворилася на інструмент земельних феодалів і допомагає грабувати українців.

Загалом же 24 не раз ловили на брехні, як прості глядачі, так і експерти. Зокрема у липні 2016 канал розмістив маніпулятивний сюжет про допомогу учасникам АТО. Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО цифрами і доками спростувала брехню. Експерти ДетекторМедіа, що моніторять інформаційний простір не раз доводили, що на 24 каналі об’єктивністю навіть не пахне. Цей канал належить до тих, хто найбільше порушує журналістські стандарти. У 86 % сюжетів присутні такі порушення.

24 канал інструмент російських спецслужб

Загалом же складається враження, що цей “інструмент Садового” вміло використовується російськими спецслужбами для дискредитації будь-якої української влади. Починається все з боротьби з мерами сусідніх міст, як от нещодавній рейд до Тернополя, і закінчуючи до постійного інформаційного торпедування української держави, українського війська.

Ворогу вигідно сіяти хаос у країні. Адже ще Сунь Цзи говорив, що найкращий спосіб боротьби це знищити будь-яку віру народу ворожої країни у свою державу. Цим і займається імперія Садового. Поширюючи брехню. Адже сам Андрій Іванович ще у березні 2014 всіх повідомив, що “ми програли війну”. Цей ролик активно використовувався російською пропагандою. Тож будьмо пильними. Нехай інформаційна отрута нас не знищує заради порятунку брехунів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: