Тернопільська сецесія – зникаючі скарби нашого міста (Фото)

Опубліковано:
27 Лютого, 2017

У світі наприкінці ХІХ століття в архітектурі і не тільки виник новий стиль – ар нуво (новий) або модерн. Багато пам’яток у стилі модерн або, як назвали його у Львові – сецесії, гарно збереглись в архітектурі цього міста. Хоча сецесія, як стиль існувала недовго, її неповторні, але характерні елементи в декорі будівель – кручені колони, ліпнину з квітковим орнаментом, керамічну плитку, легко впізнати навіть не спеціалістам. У громадських будівлях інтер’єри декорувались з використанням вітражів. 

І, як застигле поетичне слово, як гімн природі та її безмежній фантазії металевим акордом звучать у містах Західної України ковані решітки та двері. Гуляючи вуличками Тернополя можна і сьогодні де ні де побачити чудові приклади сецесійних декорів. Тернопільська сецесія – це справжні скарби нашого міста. Ці архітектурні витівки були у більшості знищені у часи Другої світової війни і те, що залишилось несподівано дивує своїм довершеним , хоча і понівеченим часом та людьми станом. Добре було б скласти перелік місць, де ще можна побачити на власні очі зразки сецесії – зникаючого дива Тернополя.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: