Мандрівник з Тернопільщини заночував на обриві у Високих Татрах при шквальному вітрі

27.02.2017 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Своїми враженнями від останнього сходження поділився Віктор Гоцалюк: "Не можу всидіти вдома. Я така людина,мені потрібен екстрим. Але чомусь не можу знайти собі товариша, ось і мушу сам мандрувати, а на сходження, так і взагалі тяжко когось витягнути". У середині лютого чоловік таки вибрався з усім необхідним реманентом у Верхні Татри.

Гори Татри частина Карпатських гір. Її найвища частина розташовані на території Словаччини та Польщі. По прямій це здається не так вже і багато - усього 53 кілометра, а вздовж головного хребта - близько 80 кілометрів. Але своїми вершинами Татри приваблюють щороку любителів екстриму та сходження. На Словацькій території розташована найвища точка — гора Герлаховський штитвисотою 2655 м. Там же і решта вершин -  Ломницький Штит, 2632 м, Мали Лядови Штит, 2632 м, Задній Герлах, 2616 м. Усього у Татрах 25 піків вище 2500 м.

Минуло два роки з тої пори, коли Віктор Впізнай Світ впізнав одну з трьох вершин польських Татр - гору Риси (висота 2499 м), а цієї зими, незважаючи на прогнози погоди, вирушив у Словаччину. Для сходження турист екстремал обрав, звичайно, найвищу вершину Герлаховський штит висотою 2655 м. Погода псувалась просто на очах. Але чоловік вперто ішов, долаючи перешкоду за перешкодою. На вершину вибрався вночі. Добре, що взяв з собою намет. Трішки спустився і мусив встановлювати його просто на виступі не ширшим від одного метра. Мандрівник каже, що це було дуже багато адреналіну самотужки ставити намет над прірвою. Як міг прив'язав його до каменів і спати можна було тільки біля однієї сторони. Практично і не спав. Це була така собі схованка від морозу та вітру. Вітер не зміг здолати намету, тому вранці Віктор такі зміг успішно зійти вниз. Того дня погода подарувала гарний сонячний день і Впізнай Світ досхочу намилувався пейзажами Високих Татрів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі